Efter nästan tre års intensivt låtskrivande är P3 Osignat-vinnarna från Malmö, Forgetting Yesterday tillbaka med sitt debutalbum Sometimes, I Just Need Some Time

Apple Music

Den nu mera danande pandemin gav gruppen tid att utveckla sitt låtskrivande och att hitta sitt egna nya sound. De gav sig in i Silversun Studios och hade ett tag senare skapat ett komplett album bestående av tio sammanhängande men även säregna låtar. Plattan Sometimes, I Just Need Some Time är känslan av att vara överväldigad, behöva tid för att reflektera över och bearbeta sina tankar efter livsförändrande händelser. Bandet vill belysa dramatiska stunder i livet och vikten av att tala högt om sina känslor och att acceptera de sårbara delarna inom oss.

“Texterna blir ett verktyg för att få utlopp för känslor med en intention att välkomna lyssnaren till en gemenskap där de får känna sig sedda, hörda och inkluderade. De tio självbiografiska låtarna berör ämnen och känslor som befrielse, lidande och saknad.”

Forgetting Yesterday

Först ut var den ösiga singeln 30 därefter kom den mer melodiskt drivna arenarock-låten Hela. Soundet skulle jag vilja påstå passar perfekt in i dagens post-punk landskap. Är det något som fått ett uppsving så är det just punk-rock. Såklart har genren alltid varit aktuell, men numera ser vi den i popens finrum. Vilket är så välförtjänt. Malmökillarna för emellanåt tankarna till ett av mina favoritband My Chemical Romance men lyckas hela tiden särskilja sig. Akustisk gitarr och live-trummor är ett återkommande teman. Men förutom det har verkligen gruppen lyckats skapa starka individuella spår som funkar perfekt som en dynamisk helhet. De spår som står ut mest är Devious och Fade Away, men av förklarliga skäl. Här befinner gruppen i gränslandet till dödsmetall, men jag måste säga att jag gillar den riktningen. Det får en att reagera och blir en skön kontrast till i övrigt välkomponerade melodiska pop-punk låtar. Sett till helheten ett väl genomfört album som troligtvis kommer ta dem långt nu när live är ett faktum igen.

Vilka är Forgetting Yesterday då? En alternativ rockgrupp som sedan starten 2017 alltid strävat efter att utveckla sitt sound, sitt låtskrivande och förmågan att förmedla berättelser och känslor. Debutsingeln Stay/Away visade gruppens inspirationskällor i form av 90-talets punkhjältar och den moderna pop-punken. Stay/Away stod under hösten 2017 som vinnare i P3 Osignat och fick även speltid på den amerikanska radiostationen iDobi Radio. Under detta första intensiva år spelade gruppen på flera scener runt om i landet och fick äran att spela före EuropeSommarRock Svedala. I februari 2018 släpptes debut-EPn Engram med låttexter om kärlek, sorg och längtan. Släppet gav bandet spelningar på Kulturbolaget Malmö och Pop House Stockholm. Men den nya skivan blickar framåt och singlarna har redan öppnat upp en raksträcka mot bredare motorvägar. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.