Tre år har gått sedan Amanda Winberg släppte debut-EP:n AMWIN In Wonderland. Mycket har hänt sedan dess och genom nya singeln Friends, Right? markerar sångerskan ett helt nytt kapitel som business woman, då låten släpps via egen nystartad label. Något som helt klart applåderas.

Produktion är avskalad och gitarr-driven med melodisk styrka och text talar om en vänskapsrelation som tar ny form och utvecklas till något annat.

”Jag tror att många kan relatera till situationen och frågeställningen är vi verkligen bara vänner? Låten handlar om en underliggande känsla man inte riktigt vågar uttala, av rädsla för att förstöra en vänskap. Men ska vi leva i lögnen för att det känns bra som det är eller testa sanningen med risk för att falla?”

AMWIN

Friends, Right? rymmer en känsla av ambivalens där budskapet är att våga blotta sitt hjärta utan att veta om kärleken är besvarad med vänskapen som insats. Ljudbilden är lättsam och upplyftande med en känsla av båda längtan och förhoppning. Helt perfekt för sommaren!

Skriven av Amanda Winberg själv, Fanny Hultman och Fanny Arnesson. Samt producerad av Kerstin Ljungström och Simon Superti är detta helt klart en lovande start på ett nytt kapitel för AMWIN. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.