Charli XCX är den musikaliska gästen på Saturday Night Live i helgen som kompensation för ett inställt framträdande som var tänkt att äga rum i december. Såklart tog hon med sig en ny låt från kommande album. Nya singeln heter Baby och är funkig, disco-influerad med bär samtidigt på R&B/trap rytmer. Spännande va?!

”’Baby var faktiskt en av de första låtarna som skrevs till det här albumet. Jag arbetade med Justin Raisen, och vi gjort så mycket tillsammans till mitt första album True Romance. Så det kändes lite cykliskt att gå tillbaka till honom igen på sista plattan som släpps via i Atlantic Records. Den här låten, det var liksom grunden för albumets stämning. Det är nog den mest sexiga låt jag någonsin gjort. Det handlar om sex och sexualitet och att ha bra sex och bara känna sig själv i grunden. Jag vet att det är tonen. Jag visste att det var den tonen jag ville föra över hela plattan. Den här typen av hypersexualiserad, feminin maktzon var dit jag kände att jag gick, och Baby var födelsen till detta.”

Charlie XCX

I tillhörande video ser vi artisten utmana sig själv med massa koreografi som hon själv beskriver var otroligt tuff. Men det är oftast när vi uppoffrar mycket som det blir som allra bäst. Som alltid briljerar Charli XCX.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.