Sebastian och Johan samlar fem av sina popfavoriter från veckan som gått så du inte missar godbitarna.

Popmuzik Podcast

Sebastians Popfavoriter

Joe & The Anchor – Tonight 

Pop-indie i världsklass är vad Svenska Joe & The Anchor levererar varje gång de släpper ny musik. Singeln Tonight må vara deras mest avskalade släpp hitintills, men det är i det simpla som magin ligger. Vilket är precis vad nya låten är, ren magi! 

Florence + The Machine – King 

Likt en praktfull regent gör Florence + The Machine come-back med den majestätiska singeln King. Rösten, instrumenteringen och budskapet är i symbios och det är med spänning jag inväntar fler släpp, spelningar och album.

Ivy Nord – Stay 

Tvillingsystrarna med en elektrifierande attityd är tillbaka. Den här gången heter låten Stay och jag stannar gärna för att sätta den här låten på repeat. Elektronisk och synt-driven produktion blandas med grym top-line som sätter sig som ett tuggummi under skosulan. 

Isak Danielson – King of a Tragedy 

Till en skön basgång och med sin unika röst levererar Isak Danielson återigen på topp när han ger oss King of a Tragedy. Stråkar, filmisk inlevelse och minimalistiskt men ändå bombastiskt, längtar till kommande album! 

Kygo + DNCE – Dancing Feet 

Jag är hopplöst förtjust i funkiga rytmer och har väl älskat Kygo sedan han slog igenom. Så Dancing Feet kombinerar helt enkelt det bästa av två världar i mitt tycke. Skön nostalgi med modern EDM. Det här är svårt att sitta still till. 

Johans Popfavoriter

Cornelia Jakobs – Hold me closer

Visst, den hördes för fyra veckor sedan, men nu är den släppt och med det kan jag ha med den på denna lista. Årets enda värdiga vinnare av Melodifestivalen skulle jag säga. Snyggt och mäktigt och en låt vi inte skulle skämmas en sekund för att skicka till Turin.

Kygo + DNCE – Dancing feet

Joe Jonas och hans DNCE samarbetar med ingen mindre än Kygo och skapar en härligt medryckande och funkig poplåt som garanterat kommer få fötterna att röra sig lite snyggare. Detta blev ju mitt anthem på gymmet i fredags och det kommer definitivt hålla i sig under veckan.

Troye Sivan + Gordi – Wait

Snygg filmisk pop från just en film. Det är det Troye Sivan ger oss med nya singeln Wait, som framförs tillsammans med Gordi. Så snygg stämning och produktion. Men det mesta som denna man rör på blir ju till guld på ett eller annat sätt.

Linus And The Moon – In Destruction

När 50% av Nordik Sonar ger sig ut på soloäventyr tar han med sig Stefan Storm och skapar en snygg mix av melankoli och synthpop. Älskar ju ljudlandskapet och känslan i låten och det bådar gott för Linus kommande släpp om han får släppa loss det nordiska vemodet över snygga synthmattor.

Nessa Barrett – Dying on the inside

Snyggt! Med en avskalad inledning exploderar Dying on the inside till en pulserande poplåt med grymt driv samtidigt som den behåller vemodet igenom hela låten. Riktigt snyggt skulle jag säga.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011