Glad första advent på er!
Dags att förgylla denna söndag med tio popfavoriter från Johan och Sebastian som kan skapa en behaglig musikpaus från alla jullåtar. Visst är vi de mest omtänksamma som finns?
I alla fall. Hoppas att ni hittar några nya guldkorn bland dessa popfavoriter.

Popmuzik Lover Patreon

Johans Popfavoriter

Someone – Could you go for me

Drömliknande och härligt luftigt blir det när Someone släpper Could you go for me från kommande albumet. Fans av Air och Goldfrapp borde älska detta. Jag gjorde det i alla fall.

Train To Spain – Shed no tears

Grymt poppigt blir det när Helena Wigeborn och Jonas Rasmusson i Train To Spain ger oss singeln Shed no tears. Det känns som duon verkligen flyttar fram positionerna som en av de bättre synthpopakterna i Sverige och tillsammans med Main och Scala visar de att Göteborg blivit landets starkaste synthpopstad.

Sofia Vivere – Loving you

Sjukt medryckande och med en stänk av 90-talet tar Sofia Vivere ut oss på dansgolvet med singeln Loving you. Stark melodi och lekfullhet gör detta till en given hit för mig och en låt som ger oss sommarvärme i öronen denna vinter.

Bravo Bonez + Alba Rose – Treason

Dramatiska stråkar och luftiga flöjter. Bravo Bonez tar oss tillbaka till 90-talets acid jazz och triphop med den galet snygga Treason som framförs av Alba Rose. Påminner mig hur mycket jag älskar denna stil på låtar och hur jag gärna vill höra mer.

Ebba x Sara – Beautiful day to die

Skulle kunna vara nästa Bond-låt. Snygga rytmer och svärta samt vokalharmonier skapar magi när syskonduon Ebba x Sara ger oss den starka singeln Beautiful day to die. Känns som denna duo är ett måste att hålla ögonen på under 2023.

Sebastians Popfavoriter

MAYB – Du som en drog

Första låten på svenska lovar gott! Med stora mängder soul i rösten är Du som en drog en fröjd för örat. Jag sitter som klistrad vid lurarna från första till sista stund och svenska känns som helt rätt väg att gå för denna lovande talang.

Tony Fuhrious – Teenage Dirtbag

Minns ni Teenage Dirtbag? Om inte får vi en magisk tappning av Tony som med sin karakteristiska stämma för oss tillbaka till 2000-talet. Mjuka syntar och subtila elgitarrer skapar en version som gör originalet rättvisa och tillför något helt nytt.

Ida Eriksson – Done with thinking (overthinking)

Ida är tillbaka med sin hookiga pop. Den här gången väljer sångerskan en mjuk ljudbild uppklädd i noggrant utvalda synthar där hennes vokaler är den starkast lysande stjärnan. Det ska bli otroligt spännande att fortsätta följa hennes resa mot popdomination.

Axling – Stark

I total kontakt med sitt inre känsloliv ger Axling oss EPn Vemod, hopp och drömmar. Här briljerar han med råa och ärliga låtar. Efter några genomlyssningar är det den dynamiska Stark som träffar tydligast med sin pulserande produktion och atmosfäriska elgitarrer. 

Kim Cesarion – Flyga 

Till en nostalgisk ljudbild med 80-talsinspirerat synthwave omslag wailar Kim Cesarion loss i den grymma singeln Flyga. Det står helt klart att artistens svenska riktning är rätt väg att gå för Kim 2.0. Det ska bli kul att se vad som väntar runt hörnet för denna självklara stjärna. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011