Los Angeles baserade bandet Lo Moon är tillbaka i bloggen! Men den här gången släpper de sitt efterlängtade andra album A Modern Life. Med de tidigare singlarna Stop, Raincoats och Dream Never Dies som plockats upp på BBC 6 Music får vi nu även den lysande fokussingeln Expectations.

Dolby Atmos

Med sin breda och livliga indierockenergi belyser låten perfekt den stora och expansiva riktning som gruppen har strävat efter på sin nya fullängdare. Fylld med ett glittrande gitarrer- och syntarrangemang med en progressiv drivkraft får vi en euforisk lyssning.

”Det här var den första låten vi jobbade på för den här plattan. Vi visste att när vi började med den här skivan ville vi göra en organiskt inspirerad band-skiva. Detta eftersom vi lärt oss så mycket om att spela tillsammans medan vi turnerade med den första skivan. Jag fann mig själv utforska känslan av att vara tonåring, orädd för att jaga mina drömmar, omedveten och naiv om livets komplexitet och hur det känns att kämpa för att leva upp till de förväntningar jag har satt upp för mig själv.”

Lo Moon

Som om inte singeln vore nog landade som sagt även albumet och såklart ska bandet ut på en omfattande turné nu när live är ett faktum igen. Såhär säger de själva om sin andra fullängdare.

”Kärnan i A Modern Life existerar i hoppet. Jag vet att jag kom ur från vårt första album med rädslan för att jag skulle släppa taget om de viktigaste människorna runt mig och började ifrågasätta min övergripande väg och syfte. Jag vände mig till bandet, och det var tydligt att vi alla ville hitta den energi vi skapade tillsammans live även i inspelningarna. Vi grävde, utforskade och hittade verkligen vår röst medan allt omkring oss blev mer och mer förvirrande och svårt. Plattan är vårt sätt att navigera genom livet men förbli hoppfull trots utmaningarna. Dessa låtar är inte avsedda att vara en kommentar till våra liv, utan en återspegling av det. Varje låt söker djupare in i den mänskliga anden, de känslor vi möter och känslan som förblir i centrum för det vi gör.”  

Lo Moon
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.