Brittiska Erica Manzoli debuterar med den slagkraftiga titeln My best friend is my therapist.

”Jag skrev den här låten i mitt sovrum under lockdown och postade de första 30 sekunderna på TikTok och förväntade mig inget av den, men reaktionen var fantastisk. Innan lockdown skrev jag med producenter hela tiden, men det krävs lite mod att berätta för en 50-årig man om ditt kärleksliv eller mentala hälsa när du precis har träffat dem. Att skriva på egen hand i mitt sovrum gav viss säkerhet och var verkligen första gången jag fick vara helt ärlig, varje ord helt och hållet mitt och jag är stolt över det.”

Erica Manzoli

Det finns en otroligt fin tanke bakom den där låten och det lyser igenom i den innerliga och ärliga texten samt röstleveransen. Erica Manzoli må debutera men den här låten andas världsklass och skulle mycket väl kunna sätta artisten på kartan över nya artister som är up-and-coming. Rå och distad instrumentering varvas med drömsk sång och punkrock-inspirerade inslag för att ge en lysande lyssning. 

”Den här låten utforskar känslor av ensamhet och ironin i att närhet praktiskt taget kopplar bort dig från verkligheten. Jag hade tappat all kontakt med mina vänner under lockdown och den enda personen jag pratade med regelbundet var min terapeut via Zoom. Att vara i sitt hus i månader och försöka navigera i saker som kärlek och vänskap helt och hållet genom våra telefoner är extremt svårt och tröttsamt. Du kan inte ”läsa rummet” när du inte är fysiskt i rummet och även om skärmtid ofta får dig att må sämre är det lätt att tappa kontakten med omvärlden helt om du inte är på din skärm.”

Erica Manzoli
Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.