Florence + The Machine återvänder till våra streamingtjänster med singeln King som släpptes idag tillsammans med en musikvideo regisserad av Autumn De Wilde. Låten blir första smakprovet från kommande albumet som då följer upp High as Hope från 2018.

Om låten berättar Florence Welch:

”Som artist har jag faktiskt aldrig tänkt så mycket på mitt kön. Jag körde mest på. Jag var lika bra som männen och jag gick bara ut och matchade dem varje gång. Men nu, när jag tänker på att vara kvinna i 30-årsåldern och i framtiden, känner jag plötsligt att jag sliter sönder min identitet och mina begär. Att vara en artist, men också att vilja ha en familj kanske inte är lika enkelt för mig som det är för mina manliga motsvarigheter. Jag hade nästan uteslutande manliga förebilder och för första gången kände jag en mur falla mellan mig och mina idoler eftersom jag måste fatta beslut som de inte behövde.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.