Florence + The Machine återvänder till våra streamingtjänster med singeln King som släpptes idag tillsammans med en musikvideo regisserad av Autumn De Wilde. Låten blir första smakprovet från kommande albumet som då följer upp High as Hope från 2018.

Apple Music

Om låten berättar Florence Welch:

”Som artist har jag faktiskt aldrig tänkt så mycket på mitt kön. Jag körde mest på. Jag var lika bra som männen och jag gick bara ut och matchade dem varje gång. Men nu, när jag tänker på att vara kvinna i 30-årsåldern och i framtiden, känner jag plötsligt att jag sliter sönder min identitet och mina begär. Att vara en artist, men också att vilja ha en familj kanske inte är lika enkelt för mig som det är för mina manliga motsvarigheter. Jag hade nästan uteslutande manliga förebilder och för första gången kände jag en mur falla mellan mig och mina idoler eftersom jag måste fatta beslut som de inte behövde.”

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.