Det svenska folk-rockbandet WITTMAR berättar en kärlekshistoria som utspelade sig under det brinnande kriget. Det är farföräldrarna till sångerskan Marika Wittmar och deras historia som vi får uppleva här.

Popmuzik Popcast

En sårad, dragspelande marinsoldat vaknar upp på ett sjukhusskepp ute på havet och möter för första gången sitt livs kärlek, den unga sjuksköterskan som vårdar honom. De börjar en intensiv brevväxling och drömmer om kärleken och en gemensam framtid, mitt i en mörk och hotfull värld där ingen vet om det finns en morgondag. Låten kom till när Marika, 75 år senare, hittade dessa brev och fick en chans att lära känna sina släktingar.

Du kan höra denna fängslande berättelse till tonerna av bandets musik här nedan.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.