Alpha Street är en trio av musiker som kommer från den australiensiska staden Adelaides sömniga förorter. Tillsammans skapar de synthdriven pop med en touch av emo och alternativ pop. Sångare Penny skriver oftast låtarna och skapar starka hooks från hjärtat som balanseras med skickligt berättande berikat med en hel del livserfarenheter. Med stöd av bandmedlemmarna Pat och Adam önskar de skapa en 80-talsinspirerad ljudbild med stora trummor, drömska gitarrer, lyxiga syntar och emellanåt en saxofon eller två. 

Popmuzik Popcast

Ibland kan det vara svårt att veta skillnaden mellan kortvarig förälskelse och något mer meningsfullt och långvarigt just detta utforskar Alpha Streets nya singel. 

Sweet Talk handlar om den alltför vanliga upplevelsen av att fastna i det roliga och intensiva samtidigt som man helt ignorerar varningstecknen på vägen. Man ser de röda flaggor men man vill ändå skryta och berätta för världen att personen är den enda rätta för en. I slutet av dagen lär man sig dock av sina misstag och inser att förhållandet inte var menat.” 

Alpha Street
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.