Det är dags att träffa en debuterande duo här i bloggen.
Det är Robin Larsson och Mattias Skantze som tillsammans utgör Without Friends och som nu släpper den starka och upplyftande popballaden One in a million. Jag bad herrarna berätta mer om sig själva och det nya projektet som du kan läsa här.

Favoriter Apple Music

Vilka är Without Friends?

Without Friends är ett duoprojekt av mig, Robin Larsson, 24 år från Visby och Mattias Skantze, 24 år från Stockholm. Låtarna vi gör under projektet är upplyftande och catchy och vi har som mål att göra lättlyssnad musik som många kan få fast på hjärnan och komma ihåg! 

Hur träffades ni?

Vi träffades på musikproduktionsprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö, där vi pluggade ihop från 2018 till 2021. Trots att vi hängde mycket ihop och kände varandra bra så började vi dock inte göra musik ihop förrän strax innan examen, och det samarbetet fortsatte sedan efter att vi hade slutat på programmet. När vi tagit examen så flyttade jag tillbaka till Visby medan Mattias blev kvar i Växjö. På grund av pandemin har vi därför inte kunnat träffas under tiden som projektet har växt till det som idag blivit Without Friends, utan majoriteten av arbetet och låtskapandet har därför skett på distans. 

Vilka är era olika styrkor i duon? 

Jag har en musikbakgrund inom country och Mattias har en bakgrund inom pop i långsammare stil, vilket gör att den musiken vi gjort ihop blivit något helt nytt för oss båda, men något som vi båda verkligen har fastnat för! Våra färdigheter kompletterar varandra då jag fokuserar mycket på flow i text och melodi när vi skriver medan Mattias är bra på att hitta på texter. Att vi båda känner oss bekväma med att producera och arrangera har dessutom känts som ett stort plus, då det har varit lätt att studsa idéer mellan oss och hjälpa varandra. 

Ni debuterar nu med singeln One in a million. Berätta lite om låten.

One in a million var den första låten som vi skapade ihop. Till en början var meningen endast att Mattias skulle lägga demo-sång på den, och vi ville till en början försöka pitcha låten till någon annan artist. Men när demon var färdig så kände vi så starkt för den versionen att vi till slut bestämde oss för att behålla låten och släppa den själv. Vi fortsatte sedan arbeta på en rad andra låtar, och kände likadant för dem!
One in a million handlar om den känslan man får när någon besvarar ens känslor. När man blir så fylld av glädje att man knappt kan tro det själv, för det fanns ju bara en chans på miljonen att det skulle ske. När det kommer till inspiration så tar vi det från all typ av stark popmusik med tydliga melodier och starkt refrängtänk. Lil Nas X har varit en inspiration, men så även The Weekend & Halsey och många andra starka popartister. 

Vad ser ni själva är viktiga ingredienser i en bra poplåt? 

I en stark pop-låt ska refrängen sitta efter första gången man hör den! När refrängen slår vill man verkligen att det ska kännas i hela kroppen att ”nu är det dags”. Att det finns en glädje och en lekfullhet som gör att man vill dansa och sjunga med. Starka låtar är sådana som vem som helst, oavsett om man är 10 eller 90 år gammal, kan gunga med i och relatera till. 

Vad kan vi se fram emot från Without Friends under året? 

Under året kommer vi att släppa ett antal låtar till i samma anda, och förhoppningsvis kommer vi kunna spela live och faktiskt träffas om läget förbättras nu! Vi har massa sjukt roliga saker planerade och vi är så taggade på att få komma igång med allting nu med släppet av One in a million.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011