Nysignade duon Kvarteret debuterar med singeln Kylskåpspoesi, en låt om en osund relation som behöver få ett avslut.

Nordiska Favoriter

Kylskåpspoesi sätter ord på känslan av att vara i en relation som tar mer än vad den ger. Hur man gång på gång väljer att tro på förändring trots att man någonstans vet det alltid slutar likadant. Att skriva den här låten blev ett sätt för oss att ventilera frustrationen – och även sorgen – som uppstår av att människor i ens liv kommer och går. Raderna ‘’du gillar dig, bara bara dig’’ är en påminnelse om att våga lyssna på sin egna intuition när man inte mår helt hundra kring någon. Den lättsamma paketeringen av ett egentligen rätt jobbigt ämne kändes helt rätt för låten, eftersom att vi ville skapa ett “fuck it-anthem.”

Kvarteret

Produktionen är lekfull och bär på en hel del organisk inslag men även ett stora mått av hip-hop och R&B influerade rytmer, vilket jag personligen tycker är galet läckert. Trots en melankolisk text blir helheten ändå dansant och svår att inte ”vibea” till. Är det inte exakt den typen av låtar som är bäst? När man faktiskt får dansa bort sina sorger! En riktigt stark och lovande start som rymmer hela känslopaletten från det fula, smutsiga och svåra till fina och vackra. 

Bakom Kvarteret står Alice Genberg och Philip Spångberg som först möttes i Örnsköldsvik där de båda studerade till låtskrivare på Musikmakarna. Det var efter ett uppdrag från skolan, där de blev ihopsatta i en grupp, som de fick en impuls att skriva något på svenska. Där och då kände de direkt att de hade hittat någonting speciellt.

Deras första singel är producerad tillsammans med Hannes Torssell och med de minnesvärda raderna ”Du gillar dig, bara bara dig” sätter Kvarteret ord och känslor på hur ett break-up som är oundvikligt kan upplevas.

”Med Kvarteret vill vi skapa en värld som är lätt att känna igen sig i. Alla har befunnit sig i situationer där känslor skaver. Och alla får vi uppleva sånt som är vackert.”

Kvarteret
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011