GIVVEN är en elektronisk indie-trio som utgår från olika delar av världen. Deras sound baseras på frodiga ljudlandskap där det målar mot en bakgrund av sorg samt hittar sätt att skikta den metaforiska gråa känslan mot sköna basgångar och starka melodier. De akustiska elementen ger en mild ton medan de rymliga, skyhöga refrängerna förmedlar den råa smärtan som finns i texterna. Trion gör alla sina låtar helt själva och förbereder nu släppet av en kommande EP. 

Singeln Losing Colours är den andra från deras audiovisuella mini-plattan och representerar även titelspåret. EP:n kommer innehålla tre unika låtar med musikvideor inspelade bland Islands vackra landskap. 

”Vi är otroligt stolta över Losing Colours. Från skrivandet till produktionen tog den flera månader att ringa in och bli perfekt, men vi tror att man verkligen kan känna tiden och kärleken vi lagt ner i den här när du lyssnar på låten. Varje liten detalj i text och melodi och ljuddesign var noggrant genomtänkta. För sångproduktionen inspirerades jag av en låt som heter Stories av Refs och den automatiserade formantväxlingen av deras sång i den andra versen. Jag tyckte att det var ett så coolt sätt att spela sång på så jag tog konceptet och byggde på det lite och tog med det till verserna i singeln för att ge sång ett nytt sätt att vrida och vända vilket håller lyssnaren ur balans.”

GIVVEN
Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.