GIVVEN är en elektronisk indie-trio som utgår från olika delar av världen. Deras sound baseras på frodiga ljudlandskap där det målar mot en bakgrund av sorg samt hittar sätt att skikta den metaforiska gråa känslan mot sköna basgångar och starka melodier. De akustiska elementen ger en mild ton medan de rymliga, skyhöga refrängerna förmedlar den råa smärtan som finns i texterna. Trion gör alla sina låtar helt själva och förbereder nu släppet av en kommande EP. 

Popmuzik Podcast

Singeln Losing Colours är den andra från deras audiovisuella mini-plattan och representerar även titelspåret. EP:n kommer innehålla tre unika låtar med musikvideor inspelade bland Islands vackra landskap. 

”Vi är otroligt stolta över Losing Colours. Från skrivandet till produktionen tog den flera månader att ringa in och bli perfekt, men vi tror att man verkligen kan känna tiden och kärleken vi lagt ner i den här när du lyssnar på låten. Varje liten detalj i text och melodi och ljuddesign var noggrant genomtänkta. För sångproduktionen inspirerades jag av en låt som heter Stories av Refs och den automatiserade formantväxlingen av deras sång i den andra versen. Jag tyckte att det var ett så coolt sätt att spela sång på så jag tog konceptet och byggde på det lite och tog med det till verserna i singeln för att ge sång ett nytt sätt att vrida och vända vilket håller lyssnaren ur balans.”

GIVVEN
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011