Lina Melander inleder sitt musikår med att släppa singeln Jag kommer aldrig dö för dig. En dramatisk folkpoplåt som handlar om uppbrott. Att ta sig ur ett dåligt och destruktivt förhållande efter lite för lång tid och ändå ha styrkan att slå sig fri. Att följa sin inre röst och våga står på egna ben.

Svensk Pop Apple Music

Det var 2020 som Lina tillsammans med sin ständiga följeslagare, låtskrivarpartner och producent Tony Nima som de började jobbade fram låten. Ett år senare hittade låten sin nuvarande form efter att ha filats på fram och tillbaka.

Lina berättar om skapandeprocessen:

“Det kan vara lätt att vilja rata tidiga versioner bara för att man ledsnar lite på ett sound som man har jobbat på under en längre tid, men det är ofta så att vi återkommer till det vi gjorde i början av produktionen. Vi måste testa något nytt för att inse värdet av det gamla.”

Lina Melanders musik drar tankarna till ett klassisk svenskt, inte sällan sorgset uttryck som formats av artister som Melissa Horn, Lars Winnerbäck, Markus Krunegård och Amason. Lina återskapar, men förnyar också denna tradition genom att addera en ny lyster till ljudbilden.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011