Lina Melander inleder sitt musikår med att släppa singeln Jag kommer aldrig dö för dig. En dramatisk folkpoplåt som handlar om uppbrott. Att ta sig ur ett dåligt och destruktivt förhållande efter lite för lång tid och ändå ha styrkan att slå sig fri. Att följa sin inre röst och våga står på egna ben.

Apple Music

Det var 2020 som Lina tillsammans med sin ständiga följeslagare, låtskrivarpartner och producent Tony Nima som de började jobbade fram låten. Ett år senare hittade låten sin nuvarande form efter att ha filats på fram och tillbaka.

Lina berättar om skapandeprocessen:

“Det kan vara lätt att vilja rata tidiga versioner bara för att man ledsnar lite på ett sound som man har jobbat på under en längre tid, men det är ofta så att vi återkommer till det vi gjorde i början av produktionen. Vi måste testa något nytt för att inse värdet av det gamla.”

Lina Melanders musik drar tankarna till ett klassisk svenskt, inte sällan sorgset uttryck som formats av artister som Melissa Horn, Lars Winnerbäck, Markus Krunegård och Amason. Lina återskapar, men förnyar också denna tradition genom att addera en ny lyster till ljudbilden.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.