Emily Atkinson växte upp som den yngsta av fyra flickor ute på den Skotska landsbygden. Hennes sett att finna tillfällig eskapism var genom musik. Men det var först när hon fann kärleken till synt-tunga tracks som intresset nådde nya höjder. Utbildad som klassisk pianost tar hon med sig det polerade in i komplexa och lekfulla elektroniska ljudbilder. Resultatet blev Fourth Daughter och musiken är verkligen fängslande och superläcker. Emilys önskan är att hennes musik kommer ska föra samman människor och hjälpa dem att fly vardagen på samma sätt som den gjorde för hennes som barn.

Popmuzik Podcast

Kanske kommer de att uppskatta sårbarheten och sanningen i mina låtar eller bara gräva ner sig i produktionen och energin. Den mänskliga upplevelsen är ibland förvirrande och konstig, men den är relaterbar och att kunna kanalisera det till att skapa låtar är ganska coolt.”

Fourth Daughter

Singeln Say what you want sätter prägeln för artistens kommande debut-EP HYPERREAL. Pulserande rytmer och existentiella texter skapar en intressant och lovande debut. Vi får dessutom en extra låt i Calling out your name som är att betrakta som B-sidan och minst lika lysande.

Fourth Daughter

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.