Alternativa pop singer-songwritern WAJI släppte nyligen singel BMH och röner stor framgång. Här berättar sångaren en historia om befrielse från ett infekterat förhållande med en snyggt slimmad produktion som plockar in dancehall och läckra rytmer. 

DOLBY ATMOS

”Jag hade precis lämnat min partners och var mitt uppe i mitt uppbrott när Don Ozi skickade det här beatet till mig behövde jag inte ens tänka på det, jag bara satt där och sjung direkt från mitt hjärta.”

WAJI

För WAJI var just den här låten ett sätt att klara sig genom ett känslomässigt kränkande förhållande där artisten kände mer smärta än njutning. För att symbolisera känslorna kombinerar singeln snygga high-hats med ett kraftfullt beat, vilket skapar en luftig ljudbild med lagom mäng attityd. Detta kontrasteras med den melodiska leveransen i WAJI:s mjuka sång som blommar ut i en vacker refräng. Sångaren finner inspiration i nigerianska artister som 2Baba och Asa, som närmar sig sina låtar med friskhet och karisma. 

Bakom WAJI finner vi konstnären Ima Ikuru from genom musik funnit ett sätt att kanaliserade sin sorg till makt och kontroll. I samarbete med producenten Don Ozi har WAJI lyckats fånga en bemyndigande hjärtesorgssång med inriktning mot en bättre framtid. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011