Alternativa pop singer-songwritern WAJI släppte nyligen singel BMH och röner stor framgång. Här berättar sångaren en historia om befrielse från ett infekterat förhållande med en snyggt slimmad produktion som plockar in dancehall och läckra rytmer. 

”Jag hade precis lämnat min partners och var mitt uppe i mitt uppbrott när Don Ozi skickade det här beatet till mig behövde jag inte ens tänka på det, jag bara satt där och sjung direkt från mitt hjärta.”

WAJI

För WAJI var just den här låten ett sätt att klara sig genom ett känslomässigt kränkande förhållande där artisten kände mer smärta än njutning. För att symbolisera känslorna kombinerar singeln snygga high-hats med ett kraftfullt beat, vilket skapar en luftig ljudbild med lagom mäng attityd. Detta kontrasteras med den melodiska leveransen i WAJI:s mjuka sång som blommar ut i en vacker refräng. Sångaren finner inspiration i nigerianska artister som 2Baba och Asa, som närmar sig sina låtar med friskhet och karisma. 

Bakom WAJI finner vi konstnären Ima Ikuru from genom musik funnit ett sätt att kanaliserade sin sorg till makt och kontroll. I samarbete med producenten Don Ozi har WAJI lyckats fånga en bemyndigande hjärtesorgssång med inriktning mot en bättre framtid. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.