Jag är inte bättre än dig, jag är bara bitter. Tänk på den raden ett tag medan jag presentera den danska duon Phlake. Bestående av producenten Jonathan Elkær och sångaren Mads Bo Iversen slog denna Köpenhamnsbaserade duo igenom med dunder och brak år 2016 genom debutalbumet Slush Hours. Med stor framgång kommer såklart även igenkännande och på rekordkort tid har de blivit en av Danmarks mest framgångsrika akter. Lyssna på det här, de har sålt både guld och platina samt haft flertalet låtar på radio samtidigt och vunnit grammisar. Plural alltså!

Följ på Apple Music

Nu parar denna framgångssaga ihop sig med brittiska Che Lingo från södra London för att ge oss R&B magi. Låten Bitter bjuder på ett skönt tempo med avslappnade gitarrer, trummor och falsettsång. För att skapa den där perfekta dynamiken har killarna även haft den goda smaken att varva rytmerna med rap och mjukare vokaler.

”Låten handlar om att avsluta en komplicerad vänskap och om att komma till rätta med att saker och ting inte är som de brukade vara.”

Phlake
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.