Jag är inte bättre än dig, jag är bara bitter. Tänk på den raden ett tag medan jag presentera den danska duon Phlake. Bestående av producenten Jonathan Elkær och sångaren Mads Bo Iversen slog denna Köpenhamnsbaserade duo igenom med dunder och brak år 2016 genom debutalbumet Slush Hours. Med stor framgång kommer såklart även igenkännande och på rekordkort tid har de blivit en av Danmarks mest framgångsrika akter. Lyssna på det här, de har sålt både guld och platina samt haft flertalet låtar på radio samtidigt och vunnit grammisar. Plural alltså!

Favoriter Apple Music

Nu parar denna framgångssaga ihop sig med brittiska Che Lingo från södra London för att ge oss R&B magi. Låten Bitter bjuder på ett skönt tempo med avslappnade gitarrer, trummor och falsettsång. För att skapa den där perfekta dynamiken har killarna även haft den goda smaken att varva rytmerna med rap och mjukare vokaler.

”Låten handlar om att avsluta en komplicerad vänskap och om att komma till rätta med att saker och ting inte är som de brukade vara.”

Phlake
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.