Allen Stone är en soulmusiker från Seattle, Washington som efter två egensläppta album äntligen fått ett skivkontrakt och ska lanseras brett nationellt och internationellt.
Allens musik är ren soul, så som den en gång var innan man popade till den för mycket och hans röst är som klippt och skuren för genren.
Det roliga med honom är att han känns ganska osannolik för den typen av musik. En vit kille med långt hår, gör att han själv beskriver sig som ”a hippie with soul” vilket är ganska slående.
I veckan var Allen i Sverige för en spelning och han berättar att han känner sig som hemma när han befinner sig i Stockholm. -Det regnar ju lika mycket här som i Seattle.

Favoriter Apple Music

-Vilka är dina personliga idoler?

”Den första artist som jag älskade var Stevie Wonder . Sedan fylldes det på med artister som Marvin Gaye , Donny Hathaway , Aretha Franklin , Gladys Knight – så många soulsångare.”

-När började du sjunga och skriva musik?

”Jag började sjunga när jag var väldigt ung.
Min far var präst så jag växte upp med att sjunga mycket i kyrkan.
När jag började skriva egen musik var när jag var 13 år och gjorde enkla tretaktsackordslåtar på min gitarr som jag sjöng för min flickvän. Så jag antar att det räknas som min låtskrivardebut. Haha”

-Vad var det som fick dig att vilja satsa helhjärtat på musiken?

”Det var när jag lyssnade på Stevie Wonders skiva Innervisions , kring 16 eller 17-års ålder. Det tände likson en gnista att vilja jobba med musik, samt min passion för soulmusiken.”

-Har du producerat dina skivor själv eller har du fått en del hjälp?

”På senaste skivan har jag fått en hel del hjälp.
Jag skriver alla låtar själv och fick sedan hjälp av några musiker och producenter att sammanställa dem.
Sedan kom en del riktigt bra soul och r’n’b-musiker som var vänner med producenten in och satte sin prägel på skivan.”

-Du släppte dina två första album själv. Varför valde du att göra det och inte vända dig till ett skivbolag?

”Jo, jag försökte allt få skivbolag att få upp ögonen för mig, men de var inte direkt intresserade förrän jag själv började få en del publicitet.
Jag behövde nog växa lite som artist först antar jag.
Den första skivan jag släppte var lite som en introduktion känner jag, och ett viktigt steg att lära sig av sina misstag.
Jag turnerade runt i en liten bil för att få spela på så många olika ställen jag kunde. Butiker, college, fik med mera, överallt där jag fick spela och kunde nå ut med min skiva.
Sedan hade jag möjligheten att spela in min andra skiva – som då är den som släpps även här i Europa snart – och då hade jag lite andra förutsättningar än med den första.
Jag kunde jobba i en lite större skala i och med de musiker som jag jobbade med.
Jag tror att jag gjorde det mesta själv, för att jag ville komma till skivbolaget med en idé och kunna visa upp något. Att liksom bevisa för dem vad jag går för.
Sedan ville jag lära mig en del om branschen. Att kunna kontrollera mitt egna material, vilket jag även gör nu inom mitt skivkontrakt, så jag äger mina mastrar och publishingrättigheterna. Så jag licensierar bara skivan till skivbolaget.”

-Finns det någon producent som du skulle vilja jobba med på tredje albumet?

”Jo, jag skulle verkligen vilja jobba med Danger Mouse , för att se vad vi skulle kunna åstadkomma tillsammans.
Sedan pratade jag och några vänner så sent som igår om detta och jag skulle nog även vilja jobba med James Blake , vilket jag tror skulle bli kul.
Fast egentligen skulle jag nog helst vilja bevisa på min nya skiva att jag skulle kunna göra det själv. Att få låsa in mig i en studio några månader och bara jobba helt ostört och komma ut med en skiva fylld med fantastiska låtar.
Nu när jag har ett skivbolag i ryggen så kanske det finns möjlighet att kunna göra en sådan sak.”

-Har du börjat jobba på tredje skivan än?

”Jag har ju inte börjat spela in något än, men jag har börjat samla ihop idéer till en ny skiva.
Denna skiva som släpps här i Europa nu är ju ganska gammal för mig. Jag har ju turnerat med materialet de senaste åren, så jo jag är känner mig helt klart redo att börja arbeta ordentligt på min nya skiva nu.”

Lyssna på Allen Stone:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011