Med en cover på George McCraes hit Rock you baby från 1974 startar Alexandra Saidac om sin musikkarriär hemma i Sverige under namnet Saie Saie.

Nordiska Favoriter

Det har gått 10 år sedan vi hörde från Alexandra. Då hits med Stay in this moment och We shine. Sedan ett liv i USA som låtskrivare som tillslut ledde till att hon lade musiken helt på hyllan. Efter livshotande sjukdom tog hon vägen tillbaka till Sverige igen där hon nu återigen vill visa upp sin röst för lyssnarna. På sina premisser och på sitt sätt.

För att presentera det sound och stil hon har idag, släpper Saie Saie singeln Rock you baby av George McCrae. Instrumenten är inspelade live för att fånga magin i musiken och verkligen visa upp rösten. Här snackar vi om klassisk soul, inspirerad av originalartisten till låten samt storheter som James Brown, Curtis Mayfield och Aretha Franklin.

”Jag visste att jag hade ett ansvar att hedra gåvan jag har och inte slänga den genom att göra popmusik. Min röst är sällsynt och min röst är min. Alla mina inspelningar är utan autotune och inspelade helt live på band. Jag tänker inte försöka och låter som någon annan när jag låter som jag. Det tog mig år att odla det jag är idag som artist”.

Jag kontaktade Saie Saie över Zoom för att hon skulle få berätta mer om resan från storbolag till oberoende artist, valet av låt samt vad vi kan förvänta oss mer från artisten.

Följ Saie Saie på sociala medier.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.