Med en cover på George McCraes hit Rock you baby från 1974 startar Alexandra Saidac om sin musikkarriär hemma i Sverige under namnet Saie Saie.

DOLBY ATMOS

Det har gått 10 år sedan vi hörde från Alexandra. Då hits med Stay in this moment och We shine. Sedan ett liv i USA som låtskrivare som tillslut ledde till att hon lade musiken helt på hyllan. Efter livshotande sjukdom tog hon vägen tillbaka till Sverige igen där hon nu återigen vill visa upp sin röst för lyssnarna. På sina premisser och på sitt sätt.

För att presentera det sound och stil hon har idag, släpper Saie Saie singeln Rock you baby av George McCrae. Instrumenten är inspelade live för att fånga magin i musiken och verkligen visa upp rösten. Här snackar vi om klassisk soul, inspirerad av originalartisten till låten samt storheter som James Brown, Curtis Mayfield och Aretha Franklin.

”Jag visste att jag hade ett ansvar att hedra gåvan jag har och inte slänga den genom att göra popmusik. Min röst är sällsynt och min röst är min. Alla mina inspelningar är utan autotune och inspelade helt live på band. Jag tänker inte försöka och låter som någon annan när jag låter som jag. Det tog mig år att odla det jag är idag som artist”.

Jag kontaktade Saie Saie över Zoom för att hon skulle få berätta mer om resan från storbolag till oberoende artist, valet av låt samt vad vi kan förvänta oss mer från artisten.

Följ Saie Saie på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011