I december uppmärksammade Popmuzik Narkimics släpp Andas in tillsammans med Organismen. Nu är artisten tillbaka och den här gången med ett helt album! På plattan Tomhet får vi en tio lång spår lång samling som vuxit fram under pandemin och presenterar ett mer melodiskt drivet sound med insiktsfulla texter från artisten. 

Apple Music Svensk Pop

Albumet släppsvia Looptroops skivbolag DVSG och fokusspåret Inte en chans gästas av Prop Dylan.

”Tomhet är en platta som växte fram av sig själv under pandemiåret. Jag och Tommy (Looptroop Rockers) testade spela in ett par låtar som under tiden blev fler och ett album kom till helt organiskt utifrån det. Jag har alltid varit dragen till ganska melankoliska beats. Jag tycker att det ger mig som rappare mer utrymme att uttrycka mig som jag vill utan att beatet bestämmer vilken mode jag ska ha. Tommy nailade det soundet och det blev som ett passande soundtrack med tanke på den melankoliska period hela samhället har upplevt under pandemin. Jag har försökt väga mina ord bättre på det här projektet än jag gjort tidigare och det känns som om plattan är ett kvitto på att jag blivit äldre med ett bättre sätt att kommunicera på. Den känns som en bra start på ett nytt kapitel och en värdig utveckling för både mig och Tommy.”

Narkimic

Man känner helt klart av viljan att låta beatsen ta sin tydliga plats och nerven av melankolin tillför ytterligare en nivå till produktionerna. I mitt tycke helt rätt väg att gå med en förhoppning om att vi ser ljuset i tunneln på pandemin. Favoritspåret på plattan är Vinden i mitt hår med Promoe, men där är jag väl lite partisk… Vilket spår blir er favorit? 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.