Tidigare har vi fått en singel från 19-åriga VOCAL LONER, men då det var en cover av The Beatles tänker jag att nya låten Man on the moon får agera debutsingel. Men innerlig och känslosam röst skildrar artisten en kärlekshistoria betraktad ur en annan persons vinkel. VOCAL LONER säger sig nämligen inte vara särskilt romantisk, och valde därför att skriva texten i tredje person. Imponerande nog är detta en av de första låtarna som sångaren komponerat själv. 

Texten vittnar om en kvinna som blir mer kär i idén om en man, än i mannen själv. Därav den snygga metaforen mannen på månen. För oavsett hur entusiasmerande skenet av månen är, så är det relativt svår att nå den från jorden. 

”Med den här låten ville jag vända ut och in på den klyschiga förstapersons-hopplösa-romantiska-kärlekslåten som finns typ överallt nuförtiden. Med texten ville jag ta talesättet ”being on cloud nine” väldigt bokstavligt. Jag började bygga på en mycket enkel ackordförlopp och sätta därefter min personliga prägel på det.”

VOCAL LONER

Bakom artistnamnet VOCAL LONER hittar vi en mångbegåvad ickebinär tonåring från Stockholm som inspireras av artister som Simon & Garfunkel, dodie och David Bowie

Med ett ödsligt piano, egensinnigt uttryck och tydlig röst får vi Man on the moon som ni hör här! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.