Tidigare har vi fått en singel från 19-åriga VOCAL LONER, men då det var en cover av The Beatles tänker jag att nya låten Man on the moon får agera debutsingel. Men innerlig och känslosam röst skildrar artisten en kärlekshistoria betraktad ur en annan persons vinkel. VOCAL LONER säger sig nämligen inte vara särskilt romantisk, och valde därför att skriva texten i tredje person. Imponerande nog är detta en av de första låtarna som sångaren komponerat själv. 

Favoriter Apple Music

Texten vittnar om en kvinna som blir mer kär i idén om en man, än i mannen själv. Därav den snygga metaforen mannen på månen. För oavsett hur entusiasmerande skenet av månen är, så är det relativt svår att nå den från jorden. 

”Med den här låten ville jag vända ut och in på den klyschiga förstapersons-hopplösa-romantiska-kärlekslåten som finns typ överallt nuförtiden. Med texten ville jag ta talesättet ”being on cloud nine” väldigt bokstavligt. Jag började bygga på en mycket enkel ackordförlopp och sätta därefter min personliga prägel på det.”

VOCAL LONER

Bakom artistnamnet VOCAL LONER hittar vi en mångbegåvad ickebinär tonåring från Stockholm som inspireras av artister som Simon & Garfunkel, dodie och David Bowie

Med ett ödsligt piano, egensinnigt uttryck och tydlig röst får vi Man on the moon som ni hör här! 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.