Då var det dags för ny intervju här i bloggen.
Denna gång är det SOLFRID som just nu är aktuell med sin andra singel Why? En drömliknande poplåt med luftiga synthar och skönt beat som sedan även kryddats med fiol och trombon. Riktigt snygg ljudbild skulle jag säga. Låten i sig följer upp singeln Get less hurt från i fjol.
Bakom SOLFRID hittar vi Alva Wanhatalo som skapar musik tillsammans med Hannes Wiktorell.
Jag bad Alva berätta mer om sig själv och sin musik i denna intervju.

Apple Music

Vem är SOLFRID och var kommer namnet ifrån? 

SOLFRID är min hyllning till mormor. Mitt mellannamn & mormors namn. 
Jag vill på något sätt försöka behålla & framhäva den kraften som hon hade i sig, föra över den till musik.
Hon betyder mycket för mig & var en inspiration för många. En urkvinna från den vackraste platsen jag vet i Norge. 
SOLFRID är såklart också jag, mig & mina känslor. Ett tack för det jag får skapa. Men hälften av hjärtat i SOLFRID kommer från Hannes Wiktorell. Vi träffades i gymnasiet & kände en stor gemensamhet i musiken. Vi skapar allt tillsammans & märkte att SOLFRID ska släppa den musiken vi älskar att göra. 

Många djur på Instagram. Hur många är dina och hur kom alla djur in i ditt liv? 

Djuren har alltid funnits med sen jag var liten & är en stor del av mitt liv. Jag bor i ett litet hus mitt i skogen med min familj som består av min sambo Philip, hunden Rosa & två katter, Risto & Rut. Är mycket hundvakt åt min mammas hundar, de får såklart också vara med på Instagram. 

Hur skulle du beskriva ditt sound för någon som aldrig hört dig? 

Soundet just nu är väldigt lugnt. En blandning mellan pop/soul. Jag & Hannes älskar pads, synthar, arp sounds med väldigt varma klanger. 
Det vi släppt hittills är bara nyanser av vad som ska komma. Jag ser fram emot att visa vår variation.

Du är aktuell med singeln Why? – Berätta om den.

Allt började med en instrumental idé. Hannes hade precis köpt en ny synt och spelade in en ackordsslinga som blev grunden till låten. Efter det skrev jag text till det jag kände att instrumentalen förmedlade. Själva känslan över låten kom snabbt & texten blev en inre monolog med mig & min lycka, min tidsvis frånvarande lycklighet. 
Vi tog in vår vän Isa Fritzell, som förgyllde slutet med helt fantastiska fioler. Vi fick också ett mäktigt trombonsolo av Karin Hammar.

Vad klan vi förvänta oss mer från SOLFRID under 2022?

2022 blir det album och en till singel. Efter det hoppas vi att kunna släppa fler album men framförallt ut och spela mera live. Pga restriktionerna har det varit svårt men något som vi verkligen är taggade på att göra. Förhoppningsvis blir det gig runt Göteborg i samband med releasen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.