Då var det dags för ny intervju här i bloggen.
Denna gång är det SOLFRID som just nu är aktuell med sin andra singel Why? En drömliknande poplåt med luftiga synthar och skönt beat som sedan även kryddats med fiol och trombon. Riktigt snygg ljudbild skulle jag säga. Låten i sig följer upp singeln Get less hurt från i fjol.
Bakom SOLFRID hittar vi Alva Wanhatalo som skapar musik tillsammans med Hannes Wiktorell.
Jag bad Alva berätta mer om sig själv och sin musik i denna intervju.

Vem är SOLFRID och var kommer namnet ifrån? 

SOLFRID är min hyllning till mormor. Mitt mellannamn & mormors namn. 
Jag vill på något sätt försöka behålla & framhäva den kraften som hon hade i sig, föra över den till musik.
Hon betyder mycket för mig & var en inspiration för många. En urkvinna från den vackraste platsen jag vet i Norge. 
SOLFRID är såklart också jag, mig & mina känslor. Ett tack för det jag får skapa. Men hälften av hjärtat i SOLFRID kommer från Hannes Wiktorell. Vi träffades i gymnasiet & kände en stor gemensamhet i musiken. Vi skapar allt tillsammans & märkte att SOLFRID ska släppa den musiken vi älskar att göra. 

Många djur på Instagram. Hur många är dina och hur kom alla djur in i ditt liv? 

Djuren har alltid funnits med sen jag var liten & är en stor del av mitt liv. Jag bor i ett litet hus mitt i skogen med min familj som består av min sambo Philip, hunden Rosa & två katter, Risto & Rut. Är mycket hundvakt åt min mammas hundar, de får såklart också vara med på Instagram. 

Hur skulle du beskriva ditt sound för någon som aldrig hört dig? 

Soundet just nu är väldigt lugnt. En blandning mellan pop/soul. Jag & Hannes älskar pads, synthar, arp sounds med väldigt varma klanger. 
Det vi släppt hittills är bara nyanser av vad som ska komma. Jag ser fram emot att visa vår variation.

Du är aktuell med singeln Why? – Berätta om den.

Allt började med en instrumental idé. Hannes hade precis köpt en ny synt och spelade in en ackordsslinga som blev grunden till låten. Efter det skrev jag text till det jag kände att instrumentalen förmedlade. Själva känslan över låten kom snabbt & texten blev en inre monolog med mig & min lycka, min tidsvis frånvarande lycklighet. 
Vi tog in vår vän Isa Fritzell, som förgyllde slutet med helt fantastiska fioler. Vi fick också ett mäktigt trombonsolo av Karin Hammar.

Vad klan vi förvänta oss mer från SOLFRID under 2022?

2022 blir det album och en till singel. Efter det hoppas vi att kunna släppa fler album men framförallt ut och spela mera live. Pga restriktionerna har det varit svårt men något som vi verkligen är taggade på att göra. Förhoppningsvis blir det gig runt Göteborg i samband med releasen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.