Det har väl inte undgått någon att pop-punk-rock eran är tillbaka med besked. Så det är väl inte mer än rätt att Avril Lavigne reser sig ur askan och förbereder ett helt nytt album. 

”Låt oss göra en pop-punkskiva! Vi använde livegitarrer och livetrummor och höll inte tillbaka något, utan jag fick göra precis vad jag ville och vad jag känner att jag förmodligen har velat göra göra under en lång tid. Det finns alltid en hårfin linje när du har en skiva inblandad, och de pratar med dig om vad radion vill och inte vill, så det blir riktigt irriterande. Så jag tänkte F – det här! Tillbaka till levande trummor, elektriskt distorderade gitarrer. Det är snabbt. Det är kul. Det är bara ren rock & roll framifrån och bak.”

Avril Lavigne

Jag kan inte annat än stämma upp i Avrils ord, skit i alla andra och kör på. Det känns som att tidigt 00-tal med en bladning av pop-rock inte kan bli fel just nu så varför lägga tabu på sig själv. I mina öron kommer Love It When You Hate Me funk perfekt och skickar mig tillbaka i tiden med en raket sådär 15 år. Att temat dessutom talar en infekterad kärlek och har en push and pull / stick och brinn-attityd är ju därtill ganska perfekt i förhållande till annan samtida musik.

Nya plattan Love Sux kommer den 25 februari och kommer att innehålla hennes senastesinglar samt tre samarbeten, inklusive med Machine Gun Kelly, Blackbear och Blink-182s Mark Hoppus.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.