Det var 1968 som B.J. Thomas släppte singeln Hooked on a feeling. Låten var skriven av Mark James och blev en hit när den kom ut och hamnade på en femteplats på Billboard Hot 100.

Popmuzik Popcast

Men för oss här i Sverige – och i stora delar av världen – var det Björn Skifs och hans grupp Blue Swede som fick många att få upp öronen för låten när de i Februari 1974 släppte sin cover av låten producerad av Bengt Palmers.
Inledningen med ”ooga chaka” användes tidigare av Jonathan King som hade släppt en cover av låten 1971. Inte lika kraftfullt i uttryck som i Blue Swedes version dock, men det var därifrån det kom.

Blue Swedes version av Hooked on a feeling nådde förstaplatsen på Billboard Hot 100 och slog med det originalet på fingrarna.
Känns definitivt som den där typen av låtar där just covern blev mer känd och spridd än originalet. Att det just är Blue Swedes version som använts i en hel del filmer säger ju en del – inte bara att den kanske passar bättre, men att det ändå är versionen av låten flest känner igen.
Tarantino hade i alla fall med låten i filmen Reservoir Dogs och de flesta idag känner nog igen låten från soundtracket till den lysande Marvel-filmen Guardians of the Galaxy där låten har en betydande del i storyn.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.