Det var 1968 som B.J. Thomas släppte singeln Hooked on a feeling. Låten var skriven av Mark James och blev en hit när den kom ut och hamnade på en femteplats på Billboard Hot 100.

POPMUZIK LOVER 2

Men för oss här i Sverige – och i stora delar av världen – var det Björn Skifs och hans grupp Blue Swede som fick många att få upp öronen för låten när de i Februari 1974 släppte sin cover av låten producerad av Bengt Palmers.
Inledningen med ”ooga chaka” användes tidigare av Jonathan King som hade släppt en cover av låten 1971. Inte lika kraftfullt i uttryck som i Blue Swedes version dock, men det var därifrån det kom.

Blue Swedes version av Hooked on a feeling nådde förstaplatsen på Billboard Hot 100 och slog med det originalet på fingrarna.
Känns definitivt som den där typen av låtar där just covern blev mer känd och spridd än originalet. Att det just är Blue Swedes version som använts i en hel del filmer säger ju en del – inte bara att den kanske passar bättre, men att det ändå är versionen av låten flest känner igen.
Tarantino hade i alla fall med låten i filmen Reservoir Dogs och de flesta idag känner nog igen låten från soundtracket till den lysande Marvel-filmen Guardians of the Galaxy där låten har en betydande del i storyn.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011