Eric Palmqwist ger oss en tillbakablick till 1994 på nya singeln med samma namn. En nostalgisk låt om popstjärnedrömmar, psykisk ohälsa, att missa sin tid och vilja ta igen den. En låt för oss som var 20-något under 90-talet och lyssnade på britpop. Samtidigt är det en låt som också speglar det liv som blev och den plats en är idag. När de där drömmarna man hade då inte riktigt slog in eller har samma vikt som idag.

Popmuzik Podcast

Erik berättar för bloggen:

Jag minns speciellt den sommaren som en av de bästa i mitt liv. Det var väldigt varmt och jag och mina vänner hängde runt i visbynatten. Vi lyssnade på Parklife med Blur och Supersonic med Oasis. En natt stal vi en trampbåt från ett vattenland som vi försökte använda som färdmedel men den kapsejsade halvvägs.

När jag tänker på det året så känns det som att Sverige andades framtidstro och att allt kändes nytt och möjligt. Samtidigt blev det allt mer tydligt att något var väldigt fel med mig, ett ogripbart mörker som gjorde mig rädd som fan.

Följ med Erik igenom minnenas korridorer och gör er redo för sångarens kommande album Värmen som släpps den 24:e Februari.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.