Härligt dystopiskt och skruvat bli det när vi ser en stavhoppare springer igenom en stad i panik efter ett meddelande om att hålla sig instängda i sina hem. Älskar ju alt-J:s mörka stil i sina videor som ofta är både fyndiga och grymma. Hard drive gold är inget undantag och definitivt värd att se till slutet.
Videon är regisserad av sångaren Joe Newman som berättar:

Popmuzik Lover Patreon

”När jag växte upp njöt jag mycket av att gå på bio. Jag såg våra musikvideor som lämpliga ögonblick för regissörer att enbart få skapa berättelser, så vi i bandet dök aldrig upp i våra videor. Genom att undvika klipp till ett band som spelar i en ”flygplanshangar” kunde publiken fokusera på filmen och inte på indiebandets musikvideotroféer.
Jag hade idéer till videor som jag skickade vidare till regissörer att utveckla, att se dessa regissörer utföra några av dessa idéer inspirerade mig och nu vill jag förstå och uppleva processen på en djupare nivå.”

Om själva låten berättar Newman:

”Det är berättelsen om den ultimata barndomsfantasien, skolpojken som blir miljonär över en natt, och de olika interaktioner han har med människor i sitt liv, från lärare till grannar. Hur ironiskt du tolkar dess budskap är helt upp till dig…”

Singeln är tagen från bandet kommande album The Dream som släpps den 11:e Februari.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011