Härligt dystopiskt och skruvat bli det när vi ser en stavhoppare springer igenom en stad i panik efter ett meddelande om att hålla sig instängda i sina hem. Älskar ju alt-J:s mörka stil i sina videor som ofta är både fyndiga och grymma. Hard drive gold är inget undantag och definitivt värd att se till slutet.
Videon är regisserad av sångaren Joe Newman som berättar:

”När jag växte upp njöt jag mycket av att gå på bio. Jag såg våra musikvideor som lämpliga ögonblick för regissörer att enbart få skapa berättelser, så vi i bandet dök aldrig upp i våra videor. Genom att undvika klipp till ett band som spelar i en ”flygplanshangar” kunde publiken fokusera på filmen och inte på indiebandets musikvideotroféer.
Jag hade idéer till videor som jag skickade vidare till regissörer att utveckla, att se dessa regissörer utföra några av dessa idéer inspirerade mig och nu vill jag förstå och uppleva processen på en djupare nivå.”

Om själva låten berättar Newman:

”Det är berättelsen om den ultimata barndomsfantasien, skolpojken som blir miljonär över en natt, och de olika interaktioner han har med människor i sitt liv, från lärare till grannar. Hur ironiskt du tolkar dess budskap är helt upp till dig…”

Singeln är tagen från bandet kommande album The Dream som släpps den 11:e Februari.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply