Under de senaste månaderna har jag och Daniel börjat plöja igenom serien The Golden GirlsDisney+. En serie skapad av Susan Harris som hade premiär på NBC 1985 och som kördes i sju säsonger fram till 1992.
Jag minns inte så mycket av serien från när den gick första gången, men minns att jag ofta såg den. Sedan har det blivit lite repriser genom åren, men aldrig att jag sett igenom serien från början till slut som vi gör just nu.

DOLBY ATMOS

Det som slog mig nu är hur serien ändå vågade ta upp en hel del ganska tunga ämnen. Ämnen som otrohet, döden, deportering eller våldtäkt behandlas både med respekt för ämnet och med klassisk The Golden Girls-charm. Jag kan tänka mig att dessa ämnen ändå var ganska vågade för 35 år sedan och att serien satte fyra medelålders kvinnor i centrum kändes även det banbrytande för just 80-talet.
Sedan är serien i sig lysande skriven med varm dialog och vi skrattar gott och länge hemma i soffan under varje avsnitt. Ett bra betyg av att serien fortfarande håller i både ämne och skämt, vilket inte alltid är fallet med just filmer och serier från 80-talet. Visst, det är referenser till personer jag aldrig ens hört talas om som dödar en del skämt och det är ett och annat ord och uttryck som inte skulle få vara med i dagens serier. Men på det hela är det som sagt imponerande hur bra serien håller även idag.

Självklart blev jag lika nedstämd mitt under nyårsmiddagen som jag antar resten av värden blev när nyheten om att den sista Golden Girl:n Betty White gått bort, bara 18 dagar innan hon skulle ha fyllt 100 år. Men jag tror att livet efter detta nu är komplett när hon kan sitta runt köksbordet och äta cheesecake tillsammans med Beatrice Arthur, Rue McClanahan och Estelle Getty igen.
För var det något som genomsyrade alla avsnitt av serien var att vänskap är för evigt och det finns nog inget mysigare än att få komma hem till Pantertanterna under 25 minuter på kvällarna.

Ledmotivet till The Golden Girls heter Thank you for being a friend och framförs av Cynthia Fee. Låten skrevs och släpptes från början av Andrew Gold 1978 och fick bra framgång för sångaren när den hamnade på en 25:e plats på Billboard Hot 100.
Tyvärr finns inte Fees version av låten släppt på någon streamingtjänst idag, så vi för nöja oss med detta YouTube-klipp så länge, för det är ju just denna version man VILL höra när man tänker på just Pantertanter.

Här kan du då lyssna på Golds originalversion av låten också.
Vi får ju tacka honom för en låt som ändå blivit TV-historia.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011