Italienska artisten och producenten Alessia Labate släpper sin efterlängtade tvåspråkiga debut-EP YMNE. Tagen direkt från denna EP är fokusspåret You’re My Next Ex, skriven med producenten/artisten Harrison First. Här får vi en funkig R&B-doftande pop-dänga med hookig melodi ackompanjerad av Alessias rytmiskt skickliga sång. Extra förtjust är jag i den riffiga akustiska gitarren som lyser upp hela singeln med lagom attityd och George Michael Fait känsla. 

You’re My Next Ex var den första låten jag skrev för skivan och den representerar min tillväxt under de senaste 2 åren som artist och som person. Mitt nästa ex  syftar i princip på mitt ego/ versionen av mig själv som blir påverkad av sitt ego. Singeln är knäpp och rolig, precis som jag och resten av EP:n.

Alessia Labate

Född i ett musikaliskt hushåll upptäcktes Alessia Labate först som en deltagare i den italienska talangshowen Io Canto vid 12 års ålder. Där gjorde hon en duett med Peter Cincotti och James Blunt och arbetade tillsammans med en professionell orkester. Direkt efter showen turnerade sångaren i Italiens arenor, började skriva på både engelska och italienska och som 17-åring deltog hon i The Voice of Italy. Erfarenheterna som Labate fick från tidig ålder har definierade hennes inställning till att skapa musik, vilket banat väg för artistkarriären. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply