Italienska artisten och producenten Alessia Labate släpper sin efterlängtade tvåspråkiga debut-EP YMNE. Tagen direkt från denna EP är fokusspåret You’re My Next Ex, skriven med producenten/artisten Harrison First. Här får vi en funkig R&B-doftande pop-dänga med hookig melodi ackompanjerad av Alessias rytmiskt skickliga sång. Extra förtjust är jag i den riffiga akustiska gitarren som lyser upp hela singeln med lagom attityd och George Michael Fait känsla. 

Favoriter Apple Music

You’re My Next Ex var den första låten jag skrev för skivan och den representerar min tillväxt under de senaste 2 åren som artist och som person. Mitt nästa ex  syftar i princip på mitt ego/ versionen av mig själv som blir påverkad av sitt ego. Singeln är knäpp och rolig, precis som jag och resten av EP:n.

Alessia Labate

Född i ett musikaliskt hushåll upptäcktes Alessia Labate först som en deltagare i den italienska talangshowen Io Canto vid 12 års ålder. Där gjorde hon en duett med Peter Cincotti och James Blunt och arbetade tillsammans med en professionell orkester. Direkt efter showen turnerade sångaren i Italiens arenor, började skriva på både engelska och italienska och som 17-åring deltog hon i The Voice of Italy. Erfarenheterna som Labate fick från tidig ålder har definierade hennes inställning till att skapa musik, vilket banat väg för artistkarriären. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK LOVER 2
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011