Med albumet ’Tis the Season följer den amerikanska sångerskan Rehya Stevens upp sitt förra julalbum Celebrate från 2018.

Följ på Apple Music

”Om Celebrate är albumet du njuter av med ett glas vin vid brasan, ’Tis the Season är albumet du spelar på morgonen över en kopp kaffe medan du bakar kakor, slår in presenter – och hela familjen umgås tillsammans med morgonruffsigt hår.”

På ’Tis the Season bjuder sångerskan oss på åtta nyskrivna jullåtar samt tre tolkningar på älskade klassiker. Det blir charmig och härlig julstämning som levereras. Allt från stämningsfulla, mer jazziga jullåtar så som Christmas in my heart, till de mer upplyftande och glada.

Härligt medryckande och juligt blir det med den Motown-doftande titelspåret ’Tis the Season som är likt en smällkaramell av pop och jul där nytt och gammalt mixas till ett uppdukat julbord.
Eller den soul-popliknande singeln Santa, won’t you hurry? som ger oss härligt saxofonspel tillsammans med bjällrorna. Något som är imponerande med albumet är att känslan i Stevens nyskrivna jullåtar är att de är härligt igenkännande. Det är som de är klassiker vi lyssnat på under flera år, även om det är vår allra första säsong.
Det är väl det som definitivt är styrkan med detta julalbum. Igenkännande, men ändå nytt.

När det kommer till de tre klassiska låtarna är dessa placerade i slutet av albumet. Här får vi en härligt förförisk version av Santa Baby, en medryckande Santa Claus is coming to town och den mer stillsamma All through the night / The holly & the ivy.

Som sagt, det finns något för alla som gillar julmusik på ’Tis the Season som blir ett härligt soundtrack för den kommande långhelgen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011