Med albumet ’Tis the Season följer den amerikanska sångerskan Rehya Stevens upp sitt förra julalbum Celebrate från 2018.

Apple Music Svensk Pop

”Om Celebrate är albumet du njuter av med ett glas vin vid brasan, ’Tis the Season är albumet du spelar på morgonen över en kopp kaffe medan du bakar kakor, slår in presenter – och hela familjen umgås tillsammans med morgonruffsigt hår.”

På ’Tis the Season bjuder sångerskan oss på åtta nyskrivna jullåtar samt tre tolkningar på älskade klassiker. Det blir charmig och härlig julstämning som levereras. Allt från stämningsfulla, mer jazziga jullåtar så som Christmas in my heart, till de mer upplyftande och glada.

Härligt medryckande och juligt blir det med den Motown-doftande titelspåret ’Tis the Season som är likt en smällkaramell av pop och jul där nytt och gammalt mixas till ett uppdukat julbord.
Eller den soul-popliknande singeln Santa, won’t you hurry? som ger oss härligt saxofonspel tillsammans med bjällrorna. Något som är imponerande med albumet är att känslan i Stevens nyskrivna jullåtar är att de är härligt igenkännande. Det är som de är klassiker vi lyssnat på under flera år, även om det är vår allra första säsong.
Det är väl det som definitivt är styrkan med detta julalbum. Igenkännande, men ändå nytt.

När det kommer till de tre klassiska låtarna är dessa placerade i slutet av albumet. Här får vi en härligt förförisk version av Santa Baby, en medryckande Santa Claus is coming to town och den mer stillsamma All through the night / The holly & the ivy.

Som sagt, det finns något för alla som gillar julmusik på ’Tis the Season som blir ett härligt soundtrack för den kommande långhelgen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.