Genom släppet av singeln Between the Lines debuterar Helsingborg-baserade artisten Nightlight Kid. Som independentartist/producent är denna 27-åriga debutant relativt ny, men har en gedigen karriär i bagaget med musik i olika former. Allt ifrån att spela fiol som barn, till kornett för att tillslut landa i trummorna. Från att tidigare varit professionell trummis har Nightlight Kid nu sadlat om och lagt all sin fokus på att skapa musik. Med tidigare erfarenhet in om branschen är önskan att skapa något helt unikt. Lyckas han? Absolut! NLK gör sitt yttersta för att omvandla sina tankar och artistiska språk till något intressant som med alla säkerhet tilltalar den breda massan. 

Skicka in din musik

Singeln talar om att övertänka varje steg man tar i livet och gå med en konstant känsla av att något är fel, trots att man inte kan sätta fingret på det. I Between the Lines försöka således artisten förstå sitt eget psyke och bli starkare. Troligtvis en igenkänningsfaktor som många kan relatera till. 

Melodispråket är catchy och produktion kontra text skapar en knivskarp kontrast mellan det mer lättsamma och djupa. Helheten blir luftig och jag hör subtil inspiration från EDM med en snygg vocoder refräng. Ett starkt släpp från en lovande svensk talang. Ni vet vart ni hörde det först! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011