Genom släppet av singeln Between the Lines debuterar Helsingborg-baserade artisten Nightlight Kid. Som independentartist/producent är denna 27-åriga debutant relativt ny, men har en gedigen karriär i bagaget med musik i olika former. Allt ifrån att spela fiol som barn, till kornett för att tillslut landa i trummorna. Från att tidigare varit professionell trummis har Nightlight Kid nu sadlat om och lagt all sin fokus på att skapa musik. Med tidigare erfarenhet in om branschen är önskan att skapa något helt unikt. Lyckas han? Absolut! NLK gör sitt yttersta för att omvandla sina tankar och artistiska språk till något intressant som med alla säkerhet tilltalar den breda massan. 

Singeln talar om att övertänka varje steg man tar i livet och gå med en konstant känsla av att något är fel, trots att man inte kan sätta fingret på det. I Between the Lines försöka således artisten förstå sitt eget psyke och bli starkare. Troligtvis en igenkänningsfaktor som många kan relatera till. 

Melodispråket är catchy och produktion kontra text skapar en knivskarp kontrast mellan det mer lättsamma och djupa. Helheten blir luftig och jag hör subtil inspiration från EDM med en snygg vocoder refräng. Ett starkt släpp från en lovande svensk talang. Ni vet vart ni hörde det först! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply