Det är andra advent. Johan och Sebastian har än en gång listat fem av sina popfavoriter från veckan för att ge er några extra fina musiktips att njuta av denna kyliga Decemberdag.

Skicka in din musik

Johans Popfavoriter

Covered in Snow – Starlings

Ett av sveriges främsta popband är tillbaka. Nya singeln Starlings är inget undantag av bandets lysande poplåtar. Mörker och synthar som fyller upp ett tomrum någonstans mellan Kent, Depeche Mode och Hurts.

Shawn Mendes – It’ll Be Okay

En skör Shawn Mendes sammanfattar tiden efter uppbrottet med hans livs kärlek Camila Cabello på singeln It’ll be okay. Vackert och utlämnande. Som de brukar säga, så kommer den bästa konsten från de svåraste av stunder. Det stämmer verkligen här och jag ser fram emot Mendes kommande uppbrottsalbum i bästa Adele-stil.

Elton John + Ed Sheeran – Merry Christmas

En jullåt med extra allt som heter just Merry Christmas är bara genialt. Lätt en av de mer ultimata jullåtarna som gjort. Att det skulle vara Ed Sheeran och Elton John som skulle leverera just det är inte direkt förvånande.

Rachel Zegler & Ansel Elgort – Tonight

Jag är så svag för Steven Spielberg och när han nu gjort en (ny) filmversion av en av de mest älskade musikaler i modern tid, så är det bara att kapitulera. Rachel Zeglers Maria och Ansel Elgorts Tony känns som en perfekt rollsättning. Jag skämtar inte om jag säger att deras duett Tonight gått på repeat hemma i helgen.

Ariana Grande + Kid Cudi – Just Look Up

Ariana Grande gör klassisk Disney-popballad (fast för Netflix) när hon här släpper singel Just look up från filmen Don’t Look Up. Att man slungas tillbaka till 90-talets storslagna R&B-ballader när man hör detta är likt vacker nostalgi.

Sebastians Popfavoriter

LÈON – Fade Into A Dream

Med en röst som alltid berör är det inte en längre en fråga om LÈON lyckas nå in, utan hur bra låten är. Nya singeln Fade Into A Dream följer samma drömska linje som tidigare släpp i år. Men är ännu snäppet mer stämningsfull och reverb-fylld. Är den bra då? Absolut! 

Lost Casual – Energy

Snygga funkiga rytmer från en svettig klubb är vad Lost Casual ger oss i Energy. Löjligt förtjust i kombinationen röst och produktion är det här släppet helt klart en av veckas bättre. 

Juice WRLD + Justin Bieber – Wandered To LA 

Juice WRLD fortsätter släppa låtar från andra sidan, den här gången är det med ingen mindre än Justin Bieber. Här bärs arvet av denna bortgångna rappare vidare och skapar en riktigt stark R&B radio-hit. 

Thomston – Sooner

Med en alldeles unik stämma och talang för magiska stämmor släpper Thomston EP:n Sooner. Passande nog delar fokussingeln samma titel och är en vacker konstruerad pianoballad där artistens stämma helt klart får skina. 

Ivy Nord – Scissors

Med en elektroniskt maxad produktion som en käftsmäll visar tvillingarna i Ivy Nord var skåpet ska stå i nya singeln Scissors. Letar man efter en anthem att komma över något jobbigt är det här helt klart låten för dig. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011