Äntligen söndag och med det är det dags för Johan och Sebastian att lista några av sina popfavoriter från veckan. Hoppas du själv hittar några nya favoriter i listan, samt att du alltid hittar de bästa poplåtarna i bloggens spellistor för Apple Music och Spotify.

Nordiska Favoriter

Calvin Harris & Ellie Goulding – Miracle

Johan: 90-talet ringde och jag svarade. Älskar ju denna klubblåt och sound. Som att slungas tillbaka till dansgolvet på 90-talet med tunga beats, Robert Miles-housepiano och tranceproduktion. Definitivt en musikstil jag hoppas fler inspireras av.

PANU + Kalid – The Hard Way 

Sebastian: Pop i dess renaste form! The Hard Way blandar glittrande 80-tal med otrolig melodi. Att PANU valt att plocka in en av mina favoritartister Khalid gör att jag faller pladask för denna omedelbar hit! 

HENRIKES – Somebody stole the Sun

Johan: När livet känns mörkt kan musik hjälpa. På nya singeln Somebody stole the Sun bjuder HENRIKES oss på pulserande elektropop med vemodigt budskap, som samtidigt känns upplyftande. Älskar ju dessa kontraster och när det är såhär välproducerat så kan jag inte bli annat än lycklig av svärtan.

Augustine – Mary Cookins 

Sebastian: Indie-undret är tillbaka och förbereder sig inför kommande plattan. Först ut är den soldränkta singeln Mary Cookins som omedelbart fångar min uppmärksamhet med sin funkiga rytm, lättsamma anslag och sköna falsettsång. Helt klart en av veckans bättre släpp! 

David Josephson – Strindbergs krok

Johan: Snygg och storslagen singer-songwriterpop med David Josephson när han ger oss sitt magnum opus Strindbergs krok. Det är här i gränslandet mellan Rufus Wainwright och ABBA som Josephson gärna får hålla sig från och med nu.

Miley Cyrus – Jaded

Sebastian: Farlig, kaxig och talangfull till max. Miley har erövrat popscenen den här veckan med hennes lysande platta Endless Summer Vacation. FokusspåretRiver må vara en radiohit, men den låten som gått på repeat hos mig är rock-balladen Jaded. 

Alex Järvi – Blå anemoner

Johan: Vacker och vemodig hyllning till Alex farmor som gick bort i fjol. Vacker sommarpop med ursnyggt arrangemang av stråkar och trummor. Svårt att inte bli berörd av texten vill jag lova.

Nathalie Lindh – Greta Garbos Torg

Sebastian: En av Sveriges starkast lysande stjärnor är tillbaka med sin unika vis-pop. Singeln Greta Garbos Torg inleder vad jag tror kommer bli sångerskans största musikår hitintills i karriären. Liksom alltid är Nathalies närvaro nervkittlande och lämnar en hungrande efter mer. 

Glashus – Andas igen

Johan: Vackert och bräckligt blir det när Glashus sjunger om tankarna att avsluta livet, men att tillslut hitta mening med att fortsätta. Det är pop som skär likt en kniv rakt in i hjärtat.

Meghan Trainor – Mother

Sebastian: Det är något med tuggummipop som ibland träffar min musik-nerv så otroligt mitt i prick och just detta lyckas Meghan med i den oemotståndliga Mother. Jag är tillräckligt smart för att fatta att sångerskan är ute efter en ny TikTok hit, vilket hon troligtvis kommer få, för det här är så charmigt! Lägg därtill att hon fått förstärkning från Kardashian-klanen så lär den här låten snart dyka upp överallt i era feed. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011