Låten Only Love började utifrån ett telefonsamtal. Samtidigt som samtalet pågick började sångaren John Torres improvisera fram ett gitarriff. När samtalet sedan var slut hade en ackordslinga skapats och John började omedelbart skriva på vad som skulle bli Only Love.

Popmuzik Lover Patreon

Singeln bär på Color Fields signatursound med indie-tonad gitarrpop som sammanförs med synthdriven elektronisk pop. Såhär säger andra halvan av bandet Scott Packham om låten.

”John och jag samarbetar olika på varje låt. Vi har skrivit några fantastiska låtar där vi påbörjat saker när båda är i rummet, men även skrivit musik där en av oss haft en tydlig idé som vi utvecklat. Den här gången kom John med den här riktigt coola låten och vi samarbetade därifrån. Vi skickar varandra små klipp av saker ganska ofta, men den här stack ut från första lyssningen.”

Color Fields

Textmässigt påminner Only Love om misslyckade relationer från svunna dagar med en refräng som förkunnar en ny förståelse av kärlekens kraft. 

”Jag menar inte bara romantisk kärlek. Jag pratar om självkärlek, kärlek till din nästa, samhället, för och från Gud. Det är en befriande och bemyndigande sak. Jag känner mig ofta fast i mitt eget huvud, och som ett resultat drabbas jag av ångestattacker och anfall av depression. Den här låten handlar om det och vad jag har funnit är lösningen.”

Color Fields

Ljudmässigt gick låten igenom flera versioner innan duon bestämde sig för sin slutliga form. Till en början fanns en tydlig 80-talskänsla som Color Fields efter ett tag kände inte passade den stämning de försökte skapa. Tillslut bestämde de sig för att skapa en mer dynamisk låt med kraftfull lyrik placerad i ett frodigt elektroniskt ljudlandskap.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011