Det är dags att sammanfatta senaste veckans releaser och lista en knippe popfavoriter. Johan och Sebastian har valt ut tio låtar som vi tycker du ska ge en extra lyssning och stoppa in i din favoritspellista. Njut av musiken och dagen. 🎧

POPMUZIK SUMMER

Years & Years – A very bad fun idea

En lysande titel och minst lika lysande låt av Olly Alexander och hans Years & Years. Skönt dansat och jag älskar ju det mesta Y&Y släpper, så även detta var en låt som passade mig som handen i handsken.

Joselin – Painkiller

Efter ett strålande musikår rundar Joseline av med singeln Painkiller. Liksom samtliga  tidigare släpp i år briljerar hon med sitt unika historieberättande och tydliga popmelodier. Det aktuella släppet skulle jag faktiskt vilja påstå är hennes bästa hitintills. 

Holly Humberstone & MUNA – Into your room

Pulserande och luftig pop bjuds vi på när Holly Humberstone samarbetar med MUNA på singeln Into your room. Riktigt skön känsla i låten och med minnet från MUNAs konster på Way Out West i färskt minne är det en underbar återbesök till gruppen.

The Moniker + Frida Öhrn – Song for Malin

Veckans största överraskning var Song for Malin. Med sin ömsinta sång, vackra melodi och lysande stråkarrangemang lämnas jag oerhört berörd. Utan tvekan en av veckans bästa låtar. 

Daytona – Daytona

Med en skön puls som känns som ett soundtrack till en racingspel eller varför inte som bakgrundsmusik att ha på just racingbanan i Floria. Jag tyckte detta var läckert med syntharna och hur beaten bygger upp stämningen i låten.

Beyoncé – MY HOUSE

Filmen om en av de mest inkomstbringande turnéerna genom tiderna är släppt och Beyoncé slutar aldrig förundra. Det var ett tag sedan artisten släppte plattan Renaissance, men nu välkomnar hon oss på nytt in i hennes musikaliska värld av krom. 

Icona Pop – Tears on the dance floor

Åh, detta var ju en positiv överraskning måste jag säga. Pulserande och dansant elektropop med den svenska duon som kändes både nytt fräscht för gruppen. Helt klart min påse är det i alla fall och jag definitivt en ny favorit med duon.

Kvarteret – Ingen sorg utan kärlek

Svenska duon Kvarteret sänker tempot och ger oss en vacker ballad med text som många kan känna igen sig i. Personligen träffade Ingen sorg utan kärlek djupt och lär rulla i lurarna ett bra tag. 

Rein – Kiss you goodbye

Med tunga synthar och pulserande beats skapar Rein en mer poppig känsla med nya singeln Kiss you goodbye. Inte lika mycket EBM denna gång, utan mer influenser av, vilket jag uppskattade. Så detta blev snabbt en personlig favorit med sångerskan.

KAYTRANADA + Rochelle Jordan – Lover/Friend

Lyxig hissmusik med extra allt, släng in lite R&B ovanpå det och jag är 100% down. I mötet mellan ackord och top-line kan spännande möten uppstå och det är precis vad som sker i Lover/Friend.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011