Skriven ur rädslan att förlora sin pappa är The Lucky One en känslomässig ballad som berör på djupet. 

”Min pappa är den största förebilden i mitt liv och den här låten föddes ur tanken att han en dag inte kommer att finnas där för mig att se upp till. Det spelades in hemma hos mig och tog nästan två år att slutföra. Inspelningen inkluderar en gospelkör och stråkar framförda av Rosie Langley från Jeff Lynne’s Electric Light Orchestra.”

Joe Dolman

Att låten tagit så lång tid att slutföra tycker jag hörs i texten. Varje ord är starkt och jag kan tänka mig att processen av att skriva låten varit otroligt känslosam och bitvis fylld med tårar.  Låten är bitterljuv och påminner verkligen om att livet är ändligt. Men samtidigt finns något hoppfyllt och nästan celebert som tacksamt bugar för den tid man får ihop på jorden. Starkt och känslomässigt stort! 

Frågar man Joe Dolman vad han älskar med att vara musiker berättar han muntert att oavsett om det handlar om att uppträda, producera eller skriva för sig själv eller för andra så är han glad att vara en del av musikskapandet. Från att uppträda på pubar till att turnera i Storbritannien och Europa med sådana som Billy Lockett och Tom Clarke har Joe byggt upp ett rykte om att skapa ärliga, relaterbara låtar långt bortom hans ålder. Efter att ha ägnat större delen av det senaste året åt att skriva- och producera är det dags för Joe att dela med sig av sin egen musik igen. Heavyweight EP kommer att släppas januari 2022.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.