7

Brittiska Mimi Webb släpper det popiga albumet Amelia och ger oss mängder av strålande poplåtar, men inte alltid ett lika starkt album. På den 12 spår långa debuten hör vi henne dela berättelse om olycklig kärlek och uppbrott som ung. Ett tema som absolut problematiserats i popens värld tidigare, där Mimi skildrar upplevelser.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Brittiska Mimi Webb har vid varje släpp överträffat sig själv med sin glittrande pop. När debutalbumet nu släpps är det ett hon väljer att ladda sprängfullt med breakup-låtar och känslosamma ballader.

Följ på Apple Music

Efter sitt snabba genombrott och samarbeten med producentnamn som Corkut (Ava Max, The Weeknd) och Stuart Price (Madonna, Dua Lipa, Kylie Minogue) är det med höga förväntningar på Webbs första platta i karriären. En sak står klart, det finns inget underskott på roliga, högt flygande pophymner att sjunga med till. Det självsäkra första spåret The Other Side rider på artistens synt-sound och hanterar likt många av låtarna känslor kring uppbrott. Den söta 00-tals inspirerade See You Soon skiljer sig dock fårn mängden och ser sångerskan komma överens med det faktum att det är dags att lämna uppbrott och olycklig kärlek bakom sig. De snygga balladerna Roles Reversed och Last Train to London fångar den existentialism som åtföljs av ung kärlek. Det finns absolut inget att klaga på och Webbs röst är perfektion. Ibland lider dock plattan av begränsningarna på grund av sin pålitliga mainstream poparkitektur. Tematiskt finns det inte så mycket mer än olycklig kärlek. Albumets konstanta slagkraftiga pophits lämnar en lätt hjärnskakning. I relation till popkonkurrenter som Dua Lipa pressar plattan sig inte lika långt i forma av att vara ett banbrytande album. MEN det är ändå onekligen en uppiggande debut fylld av oförglömliga pop-hookar. Albumets styrkor ligger i låtar som den Dagny-liknande Freezing och Ghost of You.

Syftet med Amelia är att Mimi vill ge fansen en inblick i båda delarna av sitt liv. Amelia – tjejen från den brittiska landsbygden som älskar att spendera tid hemma med familjen, hundarna och vännerna. Mimi – popartisten som älskar att stå på scenen och resa världen över. Något hon dessvärre inte lyckas med, det jag hör är en artist som vill slå sig in i popeliten och har vässat pennspetsen för att nå dit. Inget fel med det, hon hade dock vunnit på att visa lite mer av sig själv i låtarna i mitt tycke.

Mimi Webb

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011