Från första stund känner man vemodet som ligger över singeln Back To High School. Med nostalgiska synthar transporterar JOLENE oss tillbaka till ungdomen. Likt många med henne upplevde artisten dock mobbing under sin tonår och särskilt på gymnasiet. Oavsett hur uttjatat begreppet ”tiden läker alla sår” är så finns det ändå någon sanning i det. Så med det självförtroende JOLENE har nu reflekterar texten över hur det hade varit att åka tillbaka i tiden och återupplevt gymnasiet. 

”Jag skrev den här låten om när jag blev mobbad på gymnasiet. Med den ålder jag har nu undrar jag ibland hur det skulle vara när jag skulle gå på gymnasiet just nu. Skulle de fortfarande behandla mig likadant eller skulle de vara supersnälla? Jag hoppas kunna vara en klippa för andra som blivit mobbade tidigare eller fortfarande är och att de vet att allt kommer att ordna sig.”

JOLENE

Produktionen andas pop och är fullkomligt lysande i sina refränger, ljudbilden går från liten och avskalad till bred och lyxig. Det här är en låt som är ämnad att göra gott och det är den bästa typen av låtar.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply