Indietrion Nagoon släpper ännu en lysande singel från kommande debutalbumet när de ger oss Blueprint (For A Broken House). Ljudbilden följer tidigare släpp och rymmer atmosfärisk drömsk indie med starkt melodispråk och organisk produktion. Det är med spänning vi nu inväntar fullängdaren After Us, The Flood.

Popmuzik Podcast

– Melodin rann bara ur mig en dag och ville aldrig sluta. Det var en sådan låt som kändes som den redan fanns. Jag kände att livet sprang ifrån mig och låten var ett försök att komma ikapp. En treackordig E4 som förgäves försöker skapa mening i sorg, förlust och alienation. Jag tycker låten sätter tonen för hela albumet och för oss har den blivit större än sig själv, fortsätter. Den är så ärlig att det nästan känns ohälsosamt att spela den, men jag tror jag talar för alla tre när jag säger att ingen skitdag kan kväva energin som Blueprint skapar. Allt blir alltid bättre efteråt.”

Isak Sidestam

Extra förtjust är jag i hur gitarrerna framträder i låten, ständigt närvarande men ändå behagligt skimrande ger de stöd till låtens stabila trumdriv och vemodiga körer. ​Men den absolut starkaste komponenten är uttrycket och melodin i sången. Högt flygande och snudd på eterisk lyckas killarna få till en låt som kommer landa lika väl hos indie-finsmakaren som den mer kommersiellt drivna popfantasten. En avvägning som är ytterst svår att göra, men magisk när man väl finner.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011