Indietrion Nagoon släpper ännu en lysande singel från kommande debutalbumet när de ger oss Blueprint (For A Broken House). Ljudbilden följer tidigare släpp och rymmer atmosfärisk drömsk indie med starkt melodispråk och organisk produktion. Det är med spänning vi nu inväntar fullängdaren After Us, The Flood.

Popmuzik Popcast

– Melodin rann bara ur mig en dag och ville aldrig sluta. Det var en sådan låt som kändes som den redan fanns. Jag kände att livet sprang ifrån mig och låten var ett försök att komma ikapp. En treackordig E4 som förgäves försöker skapa mening i sorg, förlust och alienation. Jag tycker låten sätter tonen för hela albumet och för oss har den blivit större än sig själv, fortsätter. Den är så ärlig att det nästan känns ohälsosamt att spela den, men jag tror jag talar för alla tre när jag säger att ingen skitdag kan kväva energin som Blueprint skapar. Allt blir alltid bättre efteråt.”

Isak Sidestam

Extra förtjust är jag i hur gitarrerna framträder i låten, ständigt närvarande men ändå behagligt skimrande ger de stöd till låtens stabila trumdriv och vemodiga körer. ​Men den absolut starkaste komponenten är uttrycket och melodin i sången. Högt flygande och snudd på eterisk lyckas killarna få till en låt som kommer landa lika väl hos indie-finsmakaren som den mer kommersiellt drivna popfantasten. En avvägning som är ytterst svår att göra, men magisk när man väl finner.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.