Det var i slutet av September 2020 som John Riggebo senast släppte EP:n Krossa Kuken Krossa Mig.

DOLBY ATMOS

Nu, snart två år senare, är det dags att släppa singeln En missnöjd man är tillbaka. En låt om ett förhållande som tagit slut. Fem år, komprimerade till två minuter och 45 sekunder. Produktionen är elektronisk med en lekfullhet över sig som fick mig att fastna för låten. Sedan är texten lysande i sin vardagsrealism.

John berättar för bloggen:

”Det kändes motbjudande att försöka göra popmusik av något så komplext som ett femårigt förhållande och hur det tog slut. Men jag märkte att om jag förvred detaljer och gjorde det till fiktion så blev det lätt att skriva, det fanns ögonblicksbilder som ville komma ut.”

Låten i sig skulle ha släppts i våras. Men när John drabbades av hjärtproblem fick allt sättas på paus.

”Det gav mig anledning att tänka mycket på liv och död, och jag hittade faktiskt en acceptans. Alla scenarier om att behöva begränsa sitt liv, att kanske inte bli så gammal som man hoppats skrämmer mig inte – tvärtom, jag känner tacksamhet och livslust.”

Du hör En missnöjd man är tillbaka här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011