Som användare av Apple Music försöker jag bädda in så mycket som möjligt från den platformen. Både för att jag själv som sagt använder tjänsten men också för att jag tycker deras spelare är klart mycket snyggare än Spotify.

POPMUZIK LOVER 2

Tyvärr är det ju inte så många som använder Apple Music i Sverige, vilket gör att det är mer lämpligt att bädda in Spotify på ett eller annat sätt. Spotify blir ju den gemensamma nämnaren för de flesta inlägg. Men om låten sedan inte finns på SoundCloud (bloggen är ju fortfarande kopplad till Hypem som gillar det formatet), eller om det inte finns en musikvideo, så brukar jag välja Apple Music tillsammans med Spotify.

Sedan ett tag tillbaka har Apple Music även börjat med HTML-kod i deras videor. Dessa blev stora tomma luckor i bloggen om man försökte bädda in dem. Men idag verkar det som de aktiverat i alla fall Beats-intervjuerna på plattformen som inbäddningsbara. Inte alla – den nya Adele-intervjun går inte att bädda in mer än som spellista, och musikvideor går inte att bädda in alls än så länge. Men de mer korta intervjuerna som inte spänner över fler delar som just Adele och Shawn Mendes går nu att bädda in.

Jag antar att det är ett steg för dem att komma ifrån YouTube-inbäddningar av deras intervjuer när tittarna kan bädda in intervjuerna direkt från Apple Music. Det känns logiskt i alla fall. För det är verkligen en guldgruva med alla artistintervjuer på Apple Music för den som är ett musikfan och bra att som blogg kunna lägga till en intervju om de finns tillgängliga till en låt som släppts.

Sedan hade det som sagt varit fiffigt om även alla musikvideor på Apple Music gick att bädda in. Skulle ju kunna vara så att man fick se 90 sekunder av dem i inbäddningen och sedan fick man hoppa in i appen för att se klart (om det behövs för att upphovspersonen ska får rätt ersättning) . Men det kanske kommer. Nu har vi alla fall massa intervjuer att bädda in.

Här nedan kan du se lite olika exempel, samt då spellistan av intervjuer med Adele.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011