I måndags släppte Apple senaste operativsystemet för iPhone, Apple Watch och Apple TV. En uppdatering som gav oss en helt ny låsskärm med smartare notiser, widgets och liveaktiviteter. På det hela skulle jag säga att min iPhone 12 helt plötsligt känns som ny igen, vilket är trevligt.

Följ på Apple Music

Under huven lade Apple till några nya funktioner för Apple Music också. Inte supermånga kan jag inte direkt påstå, men i alla fall en som känns lovande för framtiden.

Spellistor

Du kan nu sortera en spellista efter spellisteordning, titel, artist, album och utgivningsdatum. Det kan ju vara bra om du tillexempel vill lyssna på de senaste släppta låtarna i en spellista.
För att sortera en spellista klickar du på de tre prickarna i övre högra hörnet och väljer Sortera efter.

Favoriter

I det övre högra hörnet på artistsidan finns numer en stjärna som du kan klicka på. Med det har du favoriserat den artisten. Det gör att rekommendationer blir bättre med tiden och att du får notiser när en artist som du favoriserat släpper nytt. En funktion jag längtat efter länge!

Hemskärmen

Spelaren på hemskärmen har fått en ordentlig uppdatering. Här får vi nu ett stort omslag över hela skärmen från låten som spelas, samt en ny kontrollpanel för att välja nästa låt och spola i låten.

Dolby Atmos

Ny kan du även skanna ditt ansikte och öron för att få en mer personlig ljudupplevelse i dina AirPods, AirPods Pro och AirPods max. Något som faktiskt gjorde enrom skillnad för ljudbilden måste jag säga.

Kosmetika

Vi har fått en ny reglage för att spola fram i låten samt volymkontroll. Borta är den stora pricken för var i låten man är. Istället får vi en rak lite tjockare linje som visar volym och hur långt låten spelats.

Som sagt, inga stora förändringar för Apple Music i år.
Men med varje uppdatering blir tjänsten bättre. Främst tycker jag att ljudupplevelsen är så otroligt mycket bättre med Lossless och Dolby Atmos tillsammans med deras fokus på artister i form av intervjuer mm det som gör att jag rekommenderar Apple Music till alla användare.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011