Med singeln Minnet av ett hav släpper Laleh ledmotivet till kommande storfilmen Utvandrarna som baseras på Vilhelm Mobergs folkkära nationalepos.
Låten är Laleh när hon är som absolut bäst, skulle jag säga. Det är det storslagna, vackra och vemodiga på samma gång när hon tar med oss över havet mot det nya landet när vi lämnat allt vi någonsin känt till bakom oss.

Följ på Apple Music

”Jag minns när vi fick läsa Utvandrarna i skolan och jag fastnade för den redan då, så det känns lite extra speciellt att få vara en del av den berättelsen idag. Jag skrev låten efter att ha sett de första färdiga scenerna ur filmen och blev inspirerad av deras resa över atlanten, det stora havet väckte känslan av att vilja stå på land.

Jag ville skriva en låt om mod och tacksamhet och att leva med minnet av ett hav.”

Laleh

Filmen Utvandrarna är regisserad av Erik Poppe med bland annat Lisa Carlehed, Gustaf Skarsgård och Tove Lo i huvudrollerna.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011