Med singeln Minnet av ett hav släpper Laleh ledmotivet till kommande storfilmen Utvandrarna som baseras på Vilhelm Mobergs folkkära nationalepos.
Låten är Laleh när hon är som absolut bäst, skulle jag säga. Det är det storslagna, vackra och vemodiga på samma gång när hon tar med oss över havet mot det nya landet när vi lämnat allt vi någonsin känt till bakom oss.

”Jag minns när vi fick läsa Utvandrarna i skolan och jag fastnade för den redan då, så det känns lite extra speciellt att få vara en del av den berättelsen idag. Jag skrev låten efter att ha sett de första färdiga scenerna ur filmen och blev inspirerad av deras resa över atlanten, det stora havet väckte känslan av att vilja stå på land.

Jag ville skriva en låt om mod och tacksamhet och att leva med minnet av ett hav.”

Laleh

Filmen Utvandrarna är regisserad av Erik Poppe med bland annat Lisa Carlehed, Gustaf Skarsgård och Tove Lo i huvudrollerna.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.