Då var denna vecka slut också och dags att sammanfatta några av popfavoriterna från veckan som gick.

Popmuzik Lover Patreon

Sebastians Popfavoriter

Silk Sonic – Fly As Me 

Funkbasen sätter groovet och soundet är perfekt avvägt mellan dåtid och nutid. Fly As Me är den där låten man sätter på inför utekvällen med goda vänner och känner sig snygg, sexig och ostoppbar. Just nu rullar den på repeat  för mig! 

Run (Taylor´s Version) (From The Vault) 

Taylor Swift och Ed Sheeran i en låt. Det kan inte bli annat än bra, stort fan av både är det här inget annat än grädden på moset. Jag kan faktiskt sträcka mig så lång att jag skulle vilja påstå att det här är den perfekta höst-myslåten framför brasan. 

OneRepublic – Sunshine 

Jag är riktigt svag för OneRepublic och deras fingertoppskänsla för väl avvägda pop-rock låtar. Den här gången slår de an vid en något mer positivare känsla än vi är vana vid. Men inte mig emot! Låten är ett maxat lyckopiller som lämnar en med ett leende på läpparna. 

Mø – Brad Pitt 

Danmarks stolthet är tillbaka med sin lysande alternativa pop. Den här gången sjunger hon om ingen annan än Brad Pitt i ett ljudlandskap av distade elgitarrer och fantastiskt snygga pulserande synthar. 

Ryhs – Cry over me 

Det här året markerar verkligen en ny musikalisk riktning för svensk-amerikanska Ryhs som funnit sitt sound i pop-rock-punk. Nya låten Cry over me är en explosiv bekännelse om olycklig kärlek och i mitt tycke hennes starkaste släpp hitintills.

Johans Popfavoriter

Rut Sandbladh – Like a girl

Luftiga synthar och med pulserande production skapar Rut en magisk pop-karamell till låt där sångerskan hyllar kvinnorna i världen. 

Laleh – Minnet av ett hav

Det är svårt för Laleh att göra oss besvikna med sina låtar. Senaste singeln Minnet av ett hav är inget undantag. Vackert, pampigt och filmiskt. Låten i sig är ledmotivet till nya storfilmen Utvandrarna, efter Vilhelm Mobergs romansvit om de svenskar som utvandrade till USA. 

Poppy Baskcomb – Teardrop

23-åriga Poppy Baskcomb visar var pop-skåpet ska stå när hon här debuterar med singeln Teardrop. Härligt driv och skön melodi gör detta till ett måste. Att det är samma team som är manager för Baskcomb och Dua Lipa känns ju logiskt. 

Werkell – Sånt som aldrig blir av

Werkell sjunger om kärlek som tar slut innan den ens hinner börja på nya singeln där hon än en gång visat upp vilken lysande låtskrivare hon är med sin känsla för starka melodier. 

VHS Collection – Space between us

Jag är ju så vansinnigt svag för arenapop och när VHS Collection blåser upp nya singeln Space between us till en maffig och storslagen låt blir jag helt till mig, milt uttryckt. Så detta var något för detta gamla fan av U2, Keane och Coldplay att bara svälja. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011