Australiensiska låtskrivaren, producenten, remixaren och DJ:n Ryan Riback har släppt nu sin ny singel (Just Can’t) Hate U med ingen annan än svenska Dotter.

Nordiska Favoriter

Ryan Riback kommer från Johannesburg men kallar nu mera Melbourne sitt hem. Han är en av de mest efterfrågade remixarna, efter att ha samarbetat med bland annat Kelly Clarkson, Clean Bandit, Maroon 5, Kygo, LAUV och Khalid. Mest anmärkningsvärt är att hans remix av Starleys Call On Me nu är certifierad ARIA trippel platinum och RIAA platinum. En låt som gjorde både Ryan och Starley till världskända artister.

Även om Riback älskar att remixa låtar ligger passionen i den egna musiken och samarbetena. På nya singeln får vi en blixtrande radiohit om break-ups och att inte kunna släppa taget om någon. Såhär säger artisten själv att den kom till. 

”Mitt team skickade mig demo av den här låten och jag blev omedelbart kär i konceptet. Jag älskade sången och känslan känslan. Det känns aktuellt, så jag tog den och lade till lite Riback-vibbar. Ärligt talat, det gick så snabbt alltihop!”

Ryan Riback

Dotters sång smälter ihop perfekt med det elektroniska musiklandskapet och presenterar henne även för den Australiensiska befolkningen. Ett samarbete som förhoppningsvis kan ge hennes talang ännu större genomslagskraft. 

När Ryan Riback är i studion men inte producerar musik föredrar han att spela videospel, skratta åt memes/pappaskämt och överväga verkligheten med utomjordingar som infiltrerar de övre regeringsskikten. Dataspels inspirationen ser vi tydligt prov på i den aktuella singeln (Just Can’t) Hate U. Som helt enkelt talar om att vissa personer som man egentligen borde hata har en konstig makt över en ibland. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.