Australiensiska låtskrivaren, producenten, remixaren och DJ:n Ryan Riback har släppt nu sin ny singel (Just Can’t) Hate U med ingen annan än svenska Dotter.

Apple Music

Ryan Riback kommer från Johannesburg men kallar nu mera Melbourne sitt hem. Han är en av de mest efterfrågade remixarna, efter att ha samarbetat med bland annat Kelly Clarkson, Clean Bandit, Maroon 5, Kygo, LAUV och Khalid. Mest anmärkningsvärt är att hans remix av Starleys Call On Me nu är certifierad ARIA trippel platinum och RIAA platinum. En låt som gjorde både Ryan och Starley till världskända artister.

Även om Riback älskar att remixa låtar ligger passionen i den egna musiken och samarbetena. På nya singeln får vi en blixtrande radiohit om break-ups och att inte kunna släppa taget om någon. Såhär säger artisten själv att den kom till. 

”Mitt team skickade mig demo av den här låten och jag blev omedelbart kär i konceptet. Jag älskade sången och känslan känslan. Det känns aktuellt, så jag tog den och lade till lite Riback-vibbar. Ärligt talat, det gick så snabbt alltihop!”

Ryan Riback

Dotters sång smälter ihop perfekt med det elektroniska musiklandskapet och presenterar henne även för den Australiensiska befolkningen. Ett samarbete som förhoppningsvis kan ge hennes talang ännu större genomslagskraft. 

När Ryan Riback är i studion men inte producerar musik föredrar han att spela videospel, skratta åt memes/pappaskämt och överväga verkligheten med utomjordingar som infiltrerar de övre regeringsskikten. Dataspels inspirationen ser vi tydligt prov på i den aktuella singeln (Just Can’t) Hate U. Som helt enkelt talar om att vissa personer som man egentligen borde hata har en konstig makt över en ibland. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.