Ni vet den där känslan när livet kommer ikapp en och det går en rysning genom kroppen som gör att man tillfälligt måste stanna för att hämta andan. Känner ni inte igen den? Skit samma i så fall, jag blir i alla fall golvad av Tall Blondes nya singel Lucky Charm. Låten är omedelbart fängslande och det mystiskt mörkret lägger sig som en tät dimma av förväntning inför refrängen. Här blandas smutsig influenser av 60- och 70-tals-pop, men även stora mått soul. Allt omsorgsfullt orkestrerat  och utsmyckat med synthfragment och trasiga beats. 

Följ på Apple Music

Tall Blonde är sidan av mig som inte passar in i verkligheten, som varken kan eller vill vara med. Som att jag bara klivit upp ur en isvak och börjat existera. Mer organism än algoritm.”

Tall Blonde

Tall Blonde rubricerar sig som Sveriges mest folkskygga musiker. Men med den här talangen känns omöjligt att förbli osedd. Tagen från det kommande debutalbumet Ponderos är låten maxad med inlevelse och snygga produktionsval. Med sig har även artisten lofi-alaiaset Suncat som säger följande om låten: 

Den handlar om drömmen vi jagar. Att det nog behövs lite dum tur också, och kanske inte bara arbetsmoral. Att våga släppa taget och hoppas på lady luck.”

Tall Blonde fyller därefter på med: 

”Vi satt på var sitt håll och jobbade. När Olle gjorde om hela melodin och skickade sin refrängidé lät den så bra att jag omöjligt kunde lägga om den själv. Det fanns inget annat alternativ än att ge ut den gemensamt. Nackdelen är väl att vi är ganska folkskygga båda två.”

Tidigare har artisten släppt EP:n Wonderful samt fem singlar, varav den senaste betitlad Daisies är hämtad från det kommande albumet. Luta er nu tillbaka, häll upp något i glaset och ta del av denna retro-doftande hit. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011