Ni vet den där känslan när livet kommer ikapp en och det går en rysning genom kroppen som gör att man tillfälligt måste stanna för att hämta andan. Känner ni inte igen den? Skit samma i så fall, jag blir i alla fall golvad av Tall Blondes nya singel Lucky Charm. Låten är omedelbart fängslande och det mystiskt mörkret lägger sig som en tät dimma av förväntning inför refrängen. Här blandas smutsig influenser av 60- och 70-tals-pop, men även stora mått soul. Allt omsorgsfullt orkestrerat  och utsmyckat med synthfragment och trasiga beats. 

Apple Music Svensk Pop

Tall Blonde är sidan av mig som inte passar in i verkligheten, som varken kan eller vill vara med. Som att jag bara klivit upp ur en isvak och börjat existera. Mer organism än algoritm.”

Tall Blonde

Tall Blonde rubricerar sig som Sveriges mest folkskygga musiker. Men med den här talangen känns omöjligt att förbli osedd. Tagen från det kommande debutalbumet Ponderos är låten maxad med inlevelse och snygga produktionsval. Med sig har även artisten lofi-alaiaset Suncat som säger följande om låten: 

Den handlar om drömmen vi jagar. Att det nog behövs lite dum tur också, och kanske inte bara arbetsmoral. Att våga släppa taget och hoppas på lady luck.”

Tall Blonde fyller därefter på med: 

”Vi satt på var sitt håll och jobbade. När Olle gjorde om hela melodin och skickade sin refrängidé lät den så bra att jag omöjligt kunde lägga om den själv. Det fanns inget annat alternativ än att ge ut den gemensamt. Nackdelen är väl att vi är ganska folkskygga båda två.”

Tidigare har artisten släppt EP:n Wonderful samt fem singlar, varav den senaste betitlad Daisies är hämtad från det kommande albumet. Luta er nu tillbaka, häll upp något i glaset och ta del av denna retro-doftande hit. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.