Daniel Arteaga är en artist med rötterna i Västerås, vars musik andas svensk indiepop.
Han debuterade tidigare i höstas med singeln Vår gamla stad. En nostalgisk låt om just hemstaden Västerås. Där känslan för staden blivit starkare med åren och man får lite av ett romantiskt filter över den stad man ändå alltid kallar för hem.

Det är klassisk pop som jag fastnade för med en gång. Absolut dels för texten, där den där tanken av ens gamla hemstad (eller ort i mitt fall) alltid blir härligt nostalgisk med åren och man någonstans längtar tillbaka. Men också för den starka och allsångsvänliga melodin och filmiska känslan i produktionen. Det är så att säga lätt att gilla detta.

Vill du höra med av Daniel så har han även släppt singeln Elefanten för några veckor sedan. En lite rockigare låt som för tanken till tidigare Kent eller Winnerbäck. Även den låten hämtar inspiration från hemstaden Västerås. Låten handlar om erfarenheter av de fasader och roller man som ung sätter upp. Låten behandlar teman som gemenskap och utanförskap, lik­ som önskan att passa in.

Bägge låtar kommer finnas med på Daniels kommande EP Känner smaken av sveket men sväljer ändå som släpps i början av nästa år.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.