Daniel Arteaga är en artist med rötterna i Västerås, vars musik andas svensk indiepop.
Han debuterade tidigare i höstas med singeln Vår gamla stad. En nostalgisk låt om just hemstaden Västerås. Där känslan för staden blivit starkare med åren och man får lite av ett romantiskt filter över den stad man ändå alltid kallar för hem.

Apple Music Svensk Pop

Det är klassisk pop som jag fastnade för med en gång. Absolut dels för texten, där den där tanken av ens gamla hemstad (eller ort i mitt fall) alltid blir härligt nostalgisk med åren och man någonstans längtar tillbaka. Men också för den starka och allsångsvänliga melodin och filmiska känslan i produktionen. Det är så att säga lätt att gilla detta.

Vill du höra med av Daniel så har han även släppt singeln Elefanten för några veckor sedan. En lite rockigare låt som för tanken till tidigare Kent eller Winnerbäck. Även den låten hämtar inspiration från hemstaden Västerås. Låten handlar om erfarenheter av de fasader och roller man som ung sätter upp. Låten behandlar teman som gemenskap och utanförskap, lik­ som önskan att passa in.

Bägge låtar kommer finnas med på Daniels kommande EP Känner smaken av sveket men sväljer ändå som släpps i början av nästa år.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.