Daniel Arteaga är en artist med rötterna i Västerås, vars musik andas svensk indiepop.
Han debuterade tidigare i höstas med singeln Vår gamla stad. En nostalgisk låt om just hemstaden Västerås. Där känslan för staden blivit starkare med åren och man får lite av ett romantiskt filter över den stad man ändå alltid kallar för hem.

Svensk Pop

Det är klassisk pop som jag fastnade för med en gång. Absolut dels för texten, där den där tanken av ens gamla hemstad (eller ort i mitt fall) alltid blir härligt nostalgisk med åren och man någonstans längtar tillbaka. Men också för den starka och allsångsvänliga melodin och filmiska känslan i produktionen. Det är så att säga lätt att gilla detta.

Vill du höra med av Daniel så har han även släppt singeln Elefanten för några veckor sedan. En lite rockigare låt som för tanken till tidigare Kent eller Winnerbäck. Även den låten hämtar inspiration från hemstaden Västerås. Låten handlar om erfarenheter av de fasader och roller man som ung sätter upp. Låten behandlar teman som gemenskap och utanförskap, lik­ som önskan att passa in.

Bägge låtar kommer finnas med på Daniels kommande EP Känner smaken av sveket men sväljer ändå som släpps i början av nästa år.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.