Med luftiga synthar och skön puls släpper Rut Sandbladh singeln Like a girl. Det blir artistens första låt på engelska efter att ha släppt en hel del låtar och en EP på svenska. Här bjuds vi på en feministisk poplåt som hyllar och lyfter upp alla kvinnor.
Om låten berättar Rut för bloggen:

Like a girl är en kampsång och den handlar om några av de finaste personerna jag har i mitt liv, som också råkar definiera sig som kvinnor. Den är lika delar pepp och kärlek till mig som 14-årig gothbrud, där jag strök längs väggarna i högstadiekorridorerna – som ilska mot hela narrativet att kvinnor är svaga med några få undantag i form av ‘starka kvinnor’. Kvinnor är lika mycket individer som män; starka som svaga, mediokra som fantastiska.”

Like a girl har producerats av Dino Medhanhodzic, som även producerat Dotters båda succélåtar Bulletproof och Little Tot från Melodifestivalen. Att detta är en hit råder ingen tvekan om. Blev helt förälskad i låten och budskapet.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.