Med luftiga synthar och skön puls släpper Rut Sandbladh singeln Like a girl. Det blir artistens första låt på engelska efter att ha släppt en hel del låtar och en EP på svenska. Här bjuds vi på en feministisk poplåt som hyllar och lyfter upp alla kvinnor.
Om låten berättar Rut för bloggen:

Popmuzik Popcast

Like a girl är en kampsång och den handlar om några av de finaste personerna jag har i mitt liv, som också råkar definiera sig som kvinnor. Den är lika delar pepp och kärlek till mig som 14-årig gothbrud, där jag strök längs väggarna i högstadiekorridorerna – som ilska mot hela narrativet att kvinnor är svaga med några få undantag i form av ‘starka kvinnor’. Kvinnor är lika mycket individer som män; starka som svaga, mediokra som fantastiska.”

Like a girl har producerats av Dino Medhanhodzic, som även producerat Dotters båda succélåtar Bulletproof och Little Tot från Melodifestivalen. Att detta är en hit råder ingen tvekan om. Blev helt förälskad i låten och budskapet.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.