Med luftiga synthar och skön puls släpper Rut Sandbladh singeln Like a girl. Det blir artistens första låt på engelska efter att ha släppt en hel del låtar och en EP på svenska. Här bjuds vi på en feministisk poplåt som hyllar och lyfter upp alla kvinnor.
Om låten berättar Rut för bloggen:

Följ på Apple Music

Like a girl är en kampsång och den handlar om några av de finaste personerna jag har i mitt liv, som också råkar definiera sig som kvinnor. Den är lika delar pepp och kärlek till mig som 14-årig gothbrud, där jag strök längs väggarna i högstadiekorridorerna – som ilska mot hela narrativet att kvinnor är svaga med några få undantag i form av ‘starka kvinnor’. Kvinnor är lika mycket individer som män; starka som svaga, mediokra som fantastiska.”

Like a girl har producerats av Dino Medhanhodzic, som även producerat Dotters båda succélåtar Bulletproof och Little Tot från Melodifestivalen. Att detta är en hit råder ingen tvekan om. Blev helt förälskad i låten och budskapet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011