Popduon Misty Mtn släpper andra EP:n betitlad Weren’t These The Days. Här reflekterar de över allt från osäkerhet, gamla vanor och det oändliga sökandet efter syfte. Låtarna åberopar även årstidernas växling från sommar till vinter. Vilket hörs i tonfall på sång och genomsyras av mjuka syntar, ljusa och mörka pianoljud samt glada och sorgliga känslor.

Favoriter Apple Music

”Vi ville verkligen att den här EP:n skulle kännas som en sammanhållen helhet musikaliskt och tematiskt. Vi skrev många låtar som inte passade men förhoppningsvis hittar vi ett sätt att ge en del av det materialet ett liv en dag. För oss sammanfattar titeln Waren’t They the Days verkligen känslan av att vakna upp och känna att man föddes i fel tid, eller romantiserar ett tidigare förhållande eller vägval som inte har tagits. Vi erbjuder inte en flykt från det, eller något slags självhjälpsmanifest om att leva i nuet, bara en meditation över den mest intima mänskliga upplevelsen.”

Misty Mtn

Bland låtarna på mini-samlingen hittar vi singeln Beachwood som fungerar som EP:ns känslomässiga centrum. 

”Titeln kommer från en specifik bensinstation på Beachwood Dr som vi brukade passera regelbundet. Den handlar om att se ett ex och att föreställa sig filmversionen av att konfrontera dem. Den bygger och bygger in i denna virvlande kaotiska plats som ett filmmontage eller drömsekvens.” 

Med den visionen i åtanke och med stöd av Mos kristallklara sång och Lucas trollbindande produktion. Blir Beachwood en känslomässig poplåt med utgångspunkt i nostalgi och i hopp om en ny början. Ni hör singeln här i bloggen. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.