Trion Kondoleanser sätter sorgen i centrum. Att skapa lysande poplåtar av det som finns inom tomhet, ledsamhet och saknad. De debuterade i våras med singeln Salt. En svävande och lite drömliknande låt som du definitivt bör lyssna på om du inte redan gjort det.

Nordiska Favoriter

Nu är det dags för Kondoleanser att äntligen följa upp singeln vilket de gör med Empati. En mer synthig produktion bygger upp låten. Det doftar lite Kent över produktionen och den vemodiga melodin är helt magisk här. Så för mig var det kärlek vid första lyssningen.

Empati handlar om just baksidan med empati. Även om det är ett fullt mänskligt och normalt beteende att faktiskt ha empati, så kan dessa känslor göra en handlingsförlamad och blir med det sin främsta fiende. För i bland kanske man behöver koppla bort och vara helt känslokall…

Empati är delvis inspelad i Sandkvie Studio på Gotland och är tagen från Kondoleansers kommande EP Århundradets Anekdot som vi kan se fram emot nästa år.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.