Trion Kondoleanser sätter sorgen i centrum. Att skapa lysande poplåtar av det som finns inom tomhet, ledsamhet och saknad. De debuterade i våras med singeln Salt. En svävande och lite drömliknande låt som du definitivt bör lyssna på om du inte redan gjort det.

Nu är det dags för Kondoleanser att äntligen följa upp singeln vilket de gör med Empati. En mer synthig produktion bygger upp låten. Det doftar lite Kent över produktionen och den vemodiga melodin är helt magisk här. Så för mig var det kärlek vid första lyssningen.

Empati handlar om just baksidan med empati. Även om det är ett fullt mänskligt och normalt beteende att faktiskt ha empati, så kan dessa känslor göra en handlingsförlamad och blir med det sin främsta fiende. För i bland kanske man behöver koppla bort och vara helt känslokall…

Empati är delvis inspelad i Sandkvie Studio på Gotland och är tagen från Kondoleansers kommande EP Århundradets Anekdot som vi kan se fram emot nästa år.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.