Kalifornien-artisten Monica Aben drog efter många år fram en skokartongen fylld med brev och vykort som gömts under sängen. Något hon sedermera valde att översätta till toner och musik genom EP:n Postcards. Här påminner Aben sig om sitt förflutna och utforskar samtidig varje sida av de handskrivna breven. Bland låtarna finner vi den nostalgiska singeln Reasons to Reminisce. En låt där vi ser Monica komma över en meddelande-tråd på en gammal mobiltelefon bara för att upptäcka hur mycket hon har förändrats. Genom att lyfta upp sitt förflutna insåg hon samtidigt att man kan lära av misstag. 

Popmuzik Lover

”Hur säger jag att det här är första gången jag gör musik orädd? Det har funnits delar av mig själv i varje release, men jag har alltid hållit tillbaka lite. Jag tror att om du skulle lyssna på de gamla grejerna kommer du att se hur befriande dessa nya låtar är. De är mitt hjärta, men nu visar jag äntligen min personlighet. Jag lade så mycket vikt på att mina tidigare låtar skulle vara pianoballader eftersom jag ville följa vad som var trendigt, men genom det hindrade jag även mig själv. Nu lägger jag ut allt och det är en verkligt orädd release. ”

Monica Aben

Detta är starten på en ny era för Monica. Musiken är synonym med vem hon är som person och organisk produktion varvas med melankoliska historier och innerlig sång. Från ett utanför-perspektiv känns detta oroligt ärligt och i tillhörande musikvide till Reasons To Reminisce får vi en nostalgitripp med mycket hjärta. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.