Kalifornien-artisten Monica Aben drog efter många år fram en skokartongen fylld med brev och vykort som gömts under sängen. Något hon sedermera valde att översätta till toner och musik genom EP:n Postcards. Här påminner Aben sig om sitt förflutna och utforskar samtidig varje sida av de handskrivna breven. Bland låtarna finner vi den nostalgiska singeln Reasons to Reminisce. En låt där vi ser Monica komma över en meddelande-tråd på en gammal mobiltelefon bara för att upptäcka hur mycket hon har förändrats. Genom att lyfta upp sitt förflutna insåg hon samtidigt att man kan lära av misstag. 

Apple Music

”Hur säger jag att det här är första gången jag gör musik orädd? Det har funnits delar av mig själv i varje release, men jag har alltid hållit tillbaka lite. Jag tror att om du skulle lyssna på de gamla grejerna kommer du att se hur befriande dessa nya låtar är. De är mitt hjärta, men nu visar jag äntligen min personlighet. Jag lade så mycket vikt på att mina tidigare låtar skulle vara pianoballader eftersom jag ville följa vad som var trendigt, men genom det hindrade jag även mig själv. Nu lägger jag ut allt och det är en verkligt orädd release. ”

Monica Aben

Detta är starten på en ny era för Monica. Musiken är synonym med vem hon är som person och organisk produktion varvas med melankoliska historier och innerlig sång. Från ett utanför-perspektiv känns detta oroligt ärligt och i tillhörande musikvide till Reasons To Reminisce får vi en nostalgitripp med mycket hjärta. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.